Terug naar overzicht Terug

FC Emmen slaat goed figuur tegen Vitesse


FC Emmen heeft het oefenduel tegen Vitesse Arnhem met een nipte 2-1 nederlaag afgesloten. Hoewel de Emmenaren al snel tegen een achterstand aankeken, bleven ze in het restant van het in het Gelderse Driel gespeelde duel goed overeind. In het begin van de tweede helft waren er zelfs enkele uitstekende mogelijkheden op een beter resultaat die echter onbenut werden gelaten.


Een oud-speler van FC Emmen zorgde er in de eerste helft voor dat de Arnhemmers na een klein half uur op een 2-0 voorsprong kwamen. Tim Matavz was in het seizoen 2008/09 door FC Groningen een FC Emmen uitgeleend waar hij in 15 duels tot 5 goals kwam. Hij raakte echter geblesseerd en werd na de winterstop retour Goningen gezonden. Na wat omzwervingen is hij nu bij Vitesse beland en maakte indruk door twee maal te scoren. De 1-0 in de vijfde minuut werd ingeleid door een foute pass van een Emmenaar op de eigen helft die vervolgens door Vitesse geroutineerd werd uitgespeeld. Ook de 2-0 via de binnenkant van de paal leek vermijdbaar. Kort voor rust kwam FC Emmen ietwat verrassend terug tot 2-1 via een goal van Cas Peters.

scherp

Kjell Scherpen moest tweemaal buigen voor Tim Matavz (Foto: website Vitesse)

Kjell Scherpen van FC Emmen met de redding
Kjell Scherpen onderschept de bal
Cas Peters van FC Emmen en
Cas Peters in duel met Navarone Foor

Bij FC Emmen was Nick Bakker als linksback geposteerd terwjl Gersom Klok, Willem Huizing en Michael Chacon de middenveld posities innamen. Het doel werd verdedigd door Kjell Scherpen die dat overtuigend deed, alleen zijn uitverdedigen moet nog wat worden bijgeslepen. Na rust keerde Josimar Lima niet terug en werd vervangen door Keziah Veendorp. FC Emmen begon prima en kreeg in de 54e minut al een grote kans via Alexnder Bannink. Zijn aanname was perfect maar de voltooiing ging de mist in doordat hij de bal over het doel stuurde. Twee minuten zette Glenn Bijl uitstekend voor en Michael Chacon leek de bal voor het inleggen te hebben maar hij kreeg de voet er niet tegen aan.

Jeroen Veldmate van FC Emmen en Tim Matavz van Vitesse
Jeroen Veldmate zet druk op Tim Matavz. (Foto’s: Roel Bos/sportfoto.org

Emmen ging de slotfase in met Hilal Ben Moussa en Youri Loen voor Willem Huizing en Glenn Bijl waardoor Gersom Klok weer rechtsachter werd. Een vrije bal van Loen ruim een kwartier voor het einde ging maar net voorlangs en een enorme pegel van Mario Bilate eindigde in de handen van doelman Elroy Room. Daar tussen door kreeg ook Vitesse een prima kans maar stuitte op doelman Kjell Scherpen. Al met al werd er in het tweede bedrijf niet meer gescoord.

Vitesse-FC Emmen 2-1. 4. Matavz 1-0, 25. Matavz 2-0, 40. Peters 2-1. Scheidsrechter: Oostrom. Toeschouwers: 900 (in Driel).|
Vitesse: Room:, Lelieveld, Van der Werff (63. Oude Kotte), Kashia, Faye, Foor (46. Bruns), Ali (63. Calor), Colkett, Van Bergen, Matavž (63. Ten Teije), Linssen (46. Büttner).
FC Emmen: Scherpen: Lima (46. Veendorp), Veldmate, Klok, Huizing (69. Ben Moussa), Bilate, Bannink, Peters, Bakker, Chacon, Bijl (70. Loen)