Terug naar overzicht Terug

FC Emmen-SC Veendam gaat voorlopig gewoon door


Voor FC Emmen trainer René Hake is een wens in vervulling gegaan met het uitbreiden van zijn (te) smalle selectie. Er werden vier nieuwelingen aangetrokken waarvan er tegen SC Veendam echter maar twee speelgerechtigd zijn: Renaldo Jongebloet en Mehmet Boztepe. Arsenio Halfhuid en Ismael Oruc wachten nog steeds op bericht van de KNVB dat hen dispensatie wordt verleend. ,,Volgens mij voldoen die spelers aan alle voorwaarden”, zegt Hake, ,,beiden vallen onder de regeling om tussentijds van het amateurvoetbal naar de profs over te stappen. Ook hun vorige clubs verlenen medewerking.””
Hake kan verder niet beschikken over de geschorsten Jeffrey de Visscher en Shkodran Metaj. Verder is centrale verdediger Kevin Görtz niet fit: zijn hamstrings werken onvoldoende mee. Michel Poldervaart is daar en tegen goed op weg naar volledig herstel maar het is niet zeker dat hij in de selectie voor morgenavond wordt opgenomen. Dan is het ook nog de vraag of het verstandig is de pas herstelde Eldridge Rojer op een keiharde grasmat te laten optreden. In dat geval zou Renaldo Jongebloet zijn debuut kunnen maken.
René Hake vindt dat zijn ploeg kwalitatief net iets boven SC Veendam uitsteekt. ,,Anco Jansen is natuurlijk weg terwijl Angelo Cijntje geblesseerd is. Voetballend gezien zijn we de betere ploeg maar dat telt natuurlijk niet altijd. SC Veendam zal daar strijd en opportunisme tegenover stellen en daar moeten wij een antwoord op vinden.” De selectie van SC Veendam mist naast Cijntje verder nog Niek Loohuis vanaf half oktober terwijl Pepijn Kluin op 16 december tegen Sparta zijn laatste wedstrijd speelde.
Scheidsrechter is Jeroen Abbink. 


Resultaten van alle competitieduels tussen FC Emmen en SC Veendam: