Terug naar overzicht Terug

FC Emmen plaatst René Grummel en Bas Sibum in top jeugdopleiding


FC Emmen presenteert vandaag het duo René Grummel en Bas Sibum als nieuwe kartrekkers van de jeugdopleiding van FC Emmen. De heren, beiden product van diezelfde Jeugdopleiding en samen goed voor ruim 300 wedstrijden in het eerste elftal van FC Emmen, nemen de recent vrijgekomen posities van Paul Kamphuis en Gert Heerkes over.
René Grummel zal zijn functie als assistent trainer bij de eerste selectie gaan combineren met de functie van Hoofd Jeugdopleiding. Zijn aflopende contract wordt verlengd tot medio 2020.
Bas Sibum zal de coaching van het O19 (A1) elftal voor zijn rekening gaan nemen, en staat daarnaast René Grummel in zijn werkzaamheden bij om de elftallen in de bovenbouw van de Jeugdopleiding te coördineren. Sibum zet zijn handtekening onder een overeenkomst tot de zomer van 2018.
Beide heren zitten op dit moment in de afrondende fase van de cursus UEFA A Jeugd en zullen in hun werkzaamheden waar nodig worden bijgestaan door manager voetbalzaken Jan Korte teneinde de Zeister bossen binnen afzienbare tijd met diploma op zak te kunnen verlaten.

Jan Korte over de aanwinsten voor de jeugdopleiding: “Wij zijn als club bijzonder trots dat wij in onze top van de jeugdopleiding twee oud-Emmenaren -met 600 wedstrijden betaald voetbal in de rugzak- kunnen stallen, om onze talenten klaar te stomen voor het eerste elftal. De heren spreken tot de verbeelding van onze jeugdspelers, en zullen op basis van het rood-witte bloed dat door hun aderen stroomt er alles aan doen om vanuit de clubvisie de talenten richting FC Emmen 1 te stuwen.”

René Grummel over zijn nieuwe verantwoordelijkheden: “De afgelopen seizoenen heb ik als assistent trainer van het eerste mij eveneens gericht op het vele aanstormende talent in onze jeugdopleiding. Ik weet wat te doen en wat te laten om profvoetballer te kunnen worden, en voel mij daarom verbonden met de ruim 100 spelers in de jeugdopleiding. Ik kijk zodoende ook uit naar deze uitbreiding van mijn takenpakket.”

“Nu ik nog maar kort geleden een streep onder mijn profcarrière als voetballer heb gezet, bruis ik van de energie en beschik ik bovendien over de nodige voetbalkennis welke ik graag wil overbrengen op een nieuwe generatie. Het voelt goed om dit te gaan doen bij mijn eigen club. Het is een fantastische uitdaging waar ik volop overtuiging mee aan de slag ga”, aldus Bas Sibum.