Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Bannink en zonder Zeefuik tegen FC Volendam


FC Emmen hunkert naar een driepunter en de eerstvolgende gelegenheid om dat doel te verwezenlijken is aanstaande vrijdag in de JENS Vesting. FC Volendam komt dan op bezoek en dat is uitgerekend de ploeg in vorm in de Jupiler League. Voorafgaande aan de wedstrijd zal één minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Geert Weggemans. Hij diende Emmen van 1987 tot en met 1990 als voorzitter.


De formatie van trainer Robert Molenaar is al negen achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen waarin het 24 punten pakte. Dat is slechts vijf punten minder dan FC Emmen over het gehele seizoen tot dus ver. Geen gemakkelijke opgave dus voor de Emmenaren maar de transferperiode heeft voor hernieuwd optimisme gezorgd. Met de komst van Genero Zeefuik en Alexander Bannink heeft de selectie immers een kwalitatieve impuls gekregen. Uiteraard moet het bewijs daarvoor nog worden geleverd, want aan de andere kant zijn er met Rogier Krohne en Jurjan Mannes ook twee basisspelers verdwenen.

Van de twee nieuwelingen in de selectie van FC Emmen is Genero Zeefuik echter nog niet van de partij. Zijn vorige club uit Turkije doet nog steeds moeilijk en werkt niet mee aan de transfer. Zeefuik heeft zelf ook nog geen idee wanneer dat wel het geval zou kunnen zijn. Alexander Bannink is wel van de partij en speelt achter de spitsen Cas Peters en Issa Kallon. In de achterste lijn keert Josimar Lima terug na een wedstrijd schorsing te hebben uitgezeten. Verder is er voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Deniz Aslan na drie invalbeurten in de laatste drie duels. Hij neemt de positie over van Gersom Klok die is doorgeschoven naar het middenveld waar door het vertrek van Jurjan Mannes een plekje vrij is gekomen. De linkspoten Youri Loen en Oguzhan Türk moeten met een plaatsje op de reservebank genoegen nemen.

De uitwedstrijd tegen FC Volendam won FC Emmen in de beginfase van de competitie met 1-0 door een doelpunt van Cas Peters. De Volendammers presteerden vervolgens wisselend maar vanaf half november begon het te draaien. Intussen is het naar de derde plaats opgeklommen. FC Volendam verloor kort voor het einde van de transferperiode wel topspeler Gyliano van Velzen die door het kooplustige Roda JC werd gehaald. De clubleiding reageerde snel met het aantrekken van de aanvallers Aaron Eyoma (Arsenal U23), Dennis van der Heijden (ADO Den Haag) en Rodney Antwi (Jong FC Utrecht). Laatstgenoemde is vrijdag nog niet beschikbaar wegens een blessure. Dennis van der Heijen staat in de spits terwijl topscorer Kevin van Kippersluis naar de linkervleugel verkast. Trainer Robert Molenaar heeft overigens als trainer van FC Volendam nog nooit van FC Emmen kunnen winnen.

FC Emmen: Telgenkamp: Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Klok, Bos, Olijve, Peters, Bannink, Kallon.