Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt uit tegen Telstar de draad weer op


Na een onderbreking van twee weken gaat de competitie in de Jupiler League aan de veertiende speeldag beginnen. Voor FC Emmen betekent het een uitreis naar Velsen-Zuid waar Telstar de tegenstander is. Het is voor de dertigste keer dat deze ploegen elkaar in het Telstar stadion – de naam Tata Steel stadion is wegens een aflopend contract verdwenen – tegenover elkaar staan. Statistisch gezien heeft FC Emmen de overhand met 12 overwinningen, 9 nederlagen en 8 gelijke spelen.


FC Emmen staat op plaats zes terwijl de Velsenaren het met de twaalfde plek moeten doen. In de tweede periode is het verschil nog groter want daar staat FC Emmen als vierde geklasseerd terwijl Telstar daar de zestiende plaats inneemt. Hoewel nieuwe trainer Michel Vonk een moeilijke start kende, einde mei bijvoorbeeld stonden er slechts twee spelers onder contract en bovendien nog keepers, begon Telstar goed. Ondanks het beperkte budget van 450.000 euro ging het verrassend van start en stond einde augustus zelfs op de zesde plek. Inmiddels zijn de resultaten wisselvalliger geworden. Zo werd thuis met 2-0 van MVV gewonnen en met 5-0 verloren van FC Eindhoven. De laatste wedstrijd was een 5-2 nederlaag bij Helmond Sport. Telstar heeft tot nu toe 19 maal gescoord wat net over de helft van het totaal van FC Emmen (37) is. Een belangrijke speler is een oude bekende namelijk Anmar Almubaraki die tot nu toe vijf maal heeft gescoord. In twee seizoenen FC Emmen kwam hij slechts tot drie treffers.

FC Emmen heeft de competitievrije periode benut voor het spelen van twee oefenduels. Tegen PEC Zwolle werd meer dan verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld om twee dagen later in de benefietwedstrijd tegen tweedeklasse Zwartemeer slechts met 1-0 te winnen. Dat laatste resultaat was toch een gevolg van de inspanningen geleverd in Zwolle, maar de wedstrijd op zich was het belangrijkste. Het bracht zo’n drieduizend euro op waarmee de door brand getroffen club materialen kan aanschaffen. Telstar oefende in Amsterdam tegen topklasser AFC en won met 4-0 mede dankzij de inbreng van proefspeler Rahim Abdul die twee maal scoorde. Abdul speelt bij FC Chabab waar Telstar assistent-trainer Alami Ahannach nog steeds hoofdtrainer is.

De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste wordt weleens gezegd en dat is voor FC Emmen zeker het geval. Winst op Telstar zou de positie in de subtop en in de tweede periode erg goed doen. De ploeg zal zich daarvan bewust zijn en onderschatting van de opponent zal zeker niet gebeuren. De statistieken geven in dat opzicht een waarschuwing. FC Emmen heeft in Velsen-Zuid de afgelopen vijf seizoenen slechts een puntje gepakt, de overige vier duels gingen verloren.