FC Emmen pakt puntje bij Almere City FC

FC Emmen heeft genoegen moeten nemen met een 0-0 gelijkspel tegen Almere City FC dat evenals de formatie uit Zuidoost Drenthe geen vuist kon maken. De Emmenaren zijn hierdoor een plaatsje op de ranglijst gezakt wat op zich nog niet dramatisch is maar verbetering op korte termijn is wel wenselijk. Aanstaande maandag krijgt het bezoek van de huidige nummer twee FC Eindhoven wat in de vorm van dit moment een bijzonder zwaar karwei lijkt.

Almere doelman Agil Etemadi heeft zich losgemaakt van de aarde.

Soufiane Laghmouchi speelt de bal met de arm.

Zou het een bokswedstrijd zijn geweest was FC Emmen wellicht op punten winnaar geworden, zonder dus een knockout uit te hebben gedeeld. De hoekschoppenverhouding was bijvoorbeeld zes tegen één in het voordeel van de Emmenaren. Maar het veldspel was van beide kanten nogal magertjes. Opgelegde doelkansen vielen niet waar te nemen, wel wat kansen die met een beetje goede wil als ‘bijna’ mogelijkheden konden worden aangemerkt maar het wilde gewoon niet vlotten. Trainer Joop Gall was ook niet echt enthousiast over het schouwspel: ,,In de eerste helft was het vlees noch vis. Het was zwak, we toonden geen lef en creëerden niets. Dat gold ook voor Almere City. In de rust hebben we er op aangedrongen meer initiatief te nemen. We hadden ook wel meer balbezit maar op de beslissende momenten ging het steeds weer fout. Heel slordig en de bal waren we zo weer kwijt. In de laatste minuut heb je dan nog angst om door een toevalstreffer te verliezen. Goed beschouwd was het een 0-0 wedstrijd en meer niet.”

Het hoogtepunt wat FC Emmen betrof in de eerste helft viel rond de twintigste minuut. Uit een hoekschop kwamen Luis Pedro en Marcel Seip in redelijke positie zonder daar kapitaal uit te kunnen slaan terwijl Cas Peters even later in goede positie kopte maar over het doel mikte. De enige, bijna kans voor de thuisploeg viel vier minuten voor rust te bewonderen met en afstandsschot van Tim Receveur dat over ging maar doelman Meerits had er goed zicht op. Bij Almere City viel de matige vorm van topschutter Vincent Janssen op die voor de winterstop veel lof over zich heen kreeg maar momenteel geen deuk in een pakte roomboter trapt. Verder was daar het irritant langzame uittrappen van doelman Etemadi die alles in slaapwandeltempo uitvoerde.

Marcel Seip houdt Vincent Janssen in bedwang.

Cas Peters haalt uit maar zonder succes.

Dit loopt goed af voor Marko Meerits.

Marcel Seip (19) met de laatste kans voor FC Emmen in de extra tijd (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Na dik een uur vruchteloze pogingen om wat lijn in het spel te krijgen paste Gall een wissel toe door Leandro Resida in te brengen voor Soufiane Laghmouchi zonder zichtbaar effect. Een tweede wissel volgde pas zeven minuten voor tijd toen Jurjan Mannes, die wel meer speeltijd verdient, als vervanger voor Niek Vossebelt mocht opdraven. In de slotminuten met twee minuten extra tijd volgde zo waar nog wat sensatie. FC Emmen kreeg een kans via Marcel Seip en even later was Almere City gevaarlijk toen doelman Meerits niet ingreep maar het liep goed af. ,,Een typische 0-0 wedstrijd”, meende Almere coach Fred Grim en niemand sprak hem tegen hoewel er ook best 0-0 wedstrijden denkbaar zijn die aantrekkelijk voetbal bieden. Almere City-FC Emmen paste echter niet in die categorie.

Almere City FC-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Gözübüyük. Gele kaart: Mamedov (Almere City), Luis Pedro, Peters (FC Emmen). Toeschouwers: 950.
Almere City FC: Etemadi; Quasten, Toet, Keller, Bouma, Kip (73. Boldewijn), Receveur, Skneijder (84. Salasiwa), Hoefdraad, Janssen, Mamedov.
FC Emmen: Meerits; Bakakti, Luis Pedro, Seip, Siekman, Vossebelt (83. Mannes), Olijve, Bannink, Laghmouchi (64. resida), Bergkamp, Peters.