Terug naar overzicht Terug

FC Emmen contracteert Gert Heerkes


 FC Emmen heeft Gert Heerkes voor de komende twee seizoenen vastgelegd. Met het aantrekken van de 49 jarige Hardenberger heeft FC Emmen de technische staf voor de eerste selectie compleet. 


Directeur Wim Beekman over Gert Heerkes: ,,Gert zal als eerste assistent fungeren bij het eerste elftal, waar hij samen met René Grummel hoofdtrainer Marcel Keizer bijstaat. Ten opzichte van het huidige seizoen betekent dit een uitbreiding van één assistent. Door middel van combinatiefuncties wordt een brug geslagen naar de jeugd van FC Emmen.  Zodoende zal Gert Heerkes de helft van zijn tijd invullen bij de eerste selectie, het restant bij de jeugd.”

Gert Heerkes op archieffoto met achter hem Joseph Oosting en Jannes Wolters. De foto is op 7 mei 2010 genomen toen Heerkes als vervanger van de geblesseerde Harry Sinkgraven optrad.

Wim Beekman vervolgt: ,,Gert Heerkes zal tevens de functie van hoofd jeugdopleiding (technisch) en het trainerschap van de A1 in gaan vullen. Daarmee wordt een directe brug geslagen tussen de jeugdopleiding van FC Emmen en het eerste elftal. Bovendien komt er met een ervaren hoofdtrainer als Gert een flink stuk aanvullende kennis op het technisch vlak binnen de poorten van de JENS Vesting. Dit past precies in de technische visie die het bestuur en de directie voor de komende jaren hebben uitgestippeld.”

,,Voor het komende seizoen 2015/2016 zijn de belangrijkste technische functies nu ingevuld. De technische staf voor het hele voetbalbedrijf neemt met 0,5 FTE toe, waar zowel de eerste selectie als de jeugd van profiteert. Daarnaast wordt met Gert die ook in het bezit is van het hoogste trainersdiploma een trainer binnengehaald die ruime ervaring heeft, zowel op eredivisieniveau als bij de jeugd. In de jaren negentig was Gert al werkzaam als jeugdtrainer bij Emmen. We zijn zeer verheugd dat deze oude bekende, en bovendien iemand die de regio goed kent, voor FC Emmen kiest en ten minste twee seizoenen ons zal ondersteunen op de ingeslagen weg waar de jeugd een belangrijk onderdeel van uitmaakt”, aldus Wim Beekman.

Staat van dienst Gert Heerkes in het betaalde voetbal:
januari 2008 trainer Heracles Almelo
2008/09 trainer Heracles Almelo
2009/10 assistent-trainer sc Heerenveen-tot februari 2010
2010/11 trainer Willem ll-tot april 2011
2011/12 trainer SC Veendam
2012/13 trainer SC Veendam-tot 25 maart 2013
oktober 2013 Honved Budapest (hoofd opleidingen)
december 2014 assistent-trainer Jiangsu Sainty (China).