Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt punt mee uit Deventer


FC Emmen week de vorige week nogal rigoureus van het patroon van nul tegengoals af maar is nu weer op het oude pad teruggekeerd. In de goed gevulde Deventer Adelaarshorst werd thuisclub Go Ahead Eagles op een 0-0 gelijkspel gehouden wat de zevende nul doelpunten tegen wedstrijd in de laatste negen duels is. Het was bepaald geen vervelende wedstrijd ondanks het ontbreken van doelpunten, beide ploegen gingen voor de winst en kregen ook kansen. Goed keeperswerk stond echter het scoren in de weg.


Een verrassing in de basisopstelling van FC Emmen was het optreden van Danny Bouws. De jongeling moest de niet fitte Gaby Jallo vervangen, diens positie werd overgenomen door Derre Kwee terwijl Bouws als rechterverdediger mocht acteren. Het was zijn tweede optreden in de hoofdmacht na zijn debuut in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Het ging hem niet slecht af en werd een kwartier voor het einde moegestreden vervangen door Johan Kulhan die zijn eerste officiële speelminuten maakte na 28 augustus van het vorige jaar. Op de bank zat met Shkodran Metaj nog een andere verrassing. Na bijna het gehele seizoen alleen maar trainingen te hebben gevolgd bleek tot veler verrassing zijn overschrijving naar FC Emmen al een maand rond te zijn. Hij mocht tegen Go Ahead Eagles als wisselspeler mee maar tot een inzet kwam het niet.

Marnix Kolder wordt kort gedekt door Bart Vriends.

Erixon Danso lijkt hulp te zoeken.

Dennis Telgenkamp was weer niet te passeren.

 

Frank Olijve vliegt aan de zijkant voorbij.

FC Emmen trainer Gert Heerkes kon tevreden zijn over het optreden van zijn formatie. ,,Er was wellicht wat onzekerheid naar aanleiding van die wedstrijd tegen Almere City maar vanaf dinsdag voelde je dat er weer wat leven in de ploeg kwam. De bedoeling was dat we in ieder geval als team sterk voor de dag zouden komen, want daar zijn we goed in. Dat is ook gebeurd, we waren strijdbaar en kregen dan wat minder mogelijkheden dan Go Ahead Eagles maar ik ben best tevreden. Het was een mooi gevecht en we kunnen met opgeheven hoofden terug naar Emmen.’’

Go Ahead Eagles begon zoals verwacht met veel druk zetten op de Emmer verdediging die in een kwartier tijd vijf hoekschoppen moest weggeven. De beste mogelijkheid daaruit viel in de negende minuut toen een kopbal van Kenny Teijsse via een Emmenaar op de lat belandde. FC Emmen had het vooral druk met de aalvlugge Darren Maatsen die na een klein half uur Tim Siekman uit kapte en vrij baan leek te krijgen doch gelukkig voor Emmen net naast schoot. Drie minuten voor de pauze was Maatsen opnieuw dicht bij een treffer maar zag zijn schot gekeerd worden. De rebound werd vervolgens door Danny Bouws van de doellijn gehaald. Echt grote kansen kreeg FC Emmen in de eerste helft niet ondanks dat het in fasen wat dominanter speelde . Wel leverde een vrije trap van Jurjan Mannes gevaar op maar verder dan een hoekschop reikte het niet.

Boy Deul gaat onderuit.

Danny Bouws stond voor de tweede keer in de basis.

Johan Kulhan komt Danny Bouws aflossen.

 

Marnix Kolder (uiterst links) en Marcel Seip stichten gevaar voor het doel van Theo Zwarthoed.(Foto’s: Gerrit Rijkens)

Na de thee startte de thuisclub wederom met veel druk maar had ongewilde hulp van Danny Bouws nodig om tot een grote kans te komen. Bouws gleed bij een draaibeweging onderuit waarvan Jerry van Ewijk profiteerde. Dennis Telgenkamp stopte de inzet echter stijlvol. Met het inbrengen van Johan Kulhan in de 73e minuut deed trainer Heerkes bijna een gouden greep. Hij was amper in het veld toen hij op rechts bijna de achterlijn haalde, terug trok op Boy Deul die zijn goed geplaatste schot echter door doelman Zwarthoed uit de hoek zag worden getikt. In de extra tijd was ook invaller Raymond Gyasi dreigend terwijl aan de andere kant een vrije trap van Randy Wolters nog voor gevaar zorgde. Het bleef bij de 0-0 waarmee het thuispubliek niet tevreden was, voor de Emmenaren die gesteund werden door zo’n 150 luidruchtige supporters, gold dat echter niet. Compliment verder nog voor scheidsrechter Davy Otto die geen enkele kaart nodig had.

Go Ahead Eagles-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Otto. Assistent-scheidsrechter: De Vries, Dobre. Vierde official: Dröge. Toeschouwers: 8147.
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Van der Meer, Nieveld, Vriends, Groenbast, Teijsse (78. Daemen), Van Ewijk, Lambooij, Wolters, De Kogel, Maatsen.
FC Emmen: Telgenkamp; Kwee, Siekman, Seip, Bouws (73. Kulhan), Olijve, Mannes (79. Ten Voorde), Rozema, Danso (82. Gyasi), Deul, Kolde.