FC Emmen pakt punt in waanzinnige wedstrijd

Acht doelpunten waarvan vijf in de laatste 25 minuten maakten er uiteindelijk een pakkend duel van. Wat niet weg nam dat daarvoor FC Emmen een willoze indruk maakte en met een 0-3 tussenstand nog goed weg kwam. Voetbal kan echter ook onvoorspelbaar zijn. Een toevalstreffer van Marcel Pannekoek, die zijn voorzet in de uiterste verre hoek zag verdwijnen, bracht FC Emmen echter plotseling weer tot leven. Via 1-3 werd het 3-3 en leek TOP Oss opeens rijp voor de slachtbank. Met een hoofdrol voor Rick ten Voorde, die de laatste twee goals voor zijn rekening nam, werd het duel op 4-4 afgesloten.
Voor TOP Oss-trainer Hans de Koning waren de druiven een tikkeltje zuur. ,,Knap van FC Emmen om zoveel weerstand te tonen maar wij hebben het op amateuristische wijze weggeven. We waren hier naar toe gekomen om te winnen maar waren met een 3-0 voorsprong opeens de weg kwijt. Waarbij de 4-4 echter wel een zuivere buitenspelgoal was.”
FC Emmen collega Paul Krabbe had op de website van FC Emmen gelezen dat het een wedstrijd om des Keizers baard zou zijn maar daarbij het vraagteken en de aansluitende uitleg waarom dat niet het geval was over het hoofd gezien. Er stond natuurlijk wel degelijk iets op het spel hoewel FC Emmen dat lange tijd niet liet zien. ,,In de rust heb ik het Cambuur verhaal, toen we na een helft ook met 0-2 achter stonden, maar voor de dag gehaald. Na rust kwamen we vervolgens met 0-3 achter wat vanuit buitenspelpositie werd gescoord maar het had misschien ook wel 0-6 kunnen staan. Uiteindelijk werd het een knotsgekke wedstrijd waarbij ik wel twaalf jaar ouder ben geworden.”

Met een sterk gewijzigde basisopstelling, Robin Demeijer, Kiran Bechan, Reza Ghoochannejhad en Michael van der Kruis waren naar de reservebank verwezen, begon FC Emmen niet indrukwekkend aan het duel. Dat werd er niet beter op toen TOP na elf minuten al op 0-1 kwam. Balverlies van Rahim Ouedraogo op de helft van de Brabanders werd in een snelle counter omgezet waarbij Karim Fachtali gelegenheidslinksback Kevin Görtz te snel af was. Dezelfde Fachtali maakte er na ruim een half uur zelfs 0-2 van nadat Thomas Villadsen een vrije trap van Bart van Hintum niet onder controle kreeg. De beste kans voor FC Emmen viel op slag van rust toen Roy Stroeve in vrije positie kwam maar zijn schot miste kracht. De helft werd daarmee echter nog niet afgesloten want na een overtreding van Niek Ripson (de volgende wedstrijd geschorst) schonk scheidsrechter Winter de gasten een strafschop. Vaste strafschoppennemer Erik Quekel schoot echter hoog over.

Rick ten Voorde tikt de 3-3 binnen (Foto: FC Emmen Media)

Na de pauze leek FC Emmen aanvankelijk op dezelfde voet door te gaan. Na vijf minuten werd het 0-3 door Aziz Moutawakil maar had dat wel vanuit buitenspelpositie gedaan. De goal telde echter en de wedstrijd leek beslist. Maar een slechte voorzet van Marcel Pannekoek die in de uiterste hoek verdween bracht echter de ommekeer. Twee minuten later werd een kopbal van Robbie Haemhouts van de lijn gehaald maar in dezelfde minuut werd het wel 2-3 toen Roy Stroeve indirect uit een hoekschop scoorde. De wedstrijd stond op zijn kop en niets leek FC Emmen meer af te kunnen stoppen. Een kwartier voor het einde bracht Rick ten Voorde de partijen op gelijke hoogte: 3-3. Rahim Ouedraogo bedierf daarna bijna de pret door in zijn eigen strafschopgebied een merkwaardig overstapje te maken maar dat liep nog goed af. Toch leek FC Emmen alsnog het deksel op de neus te krijgen toen Bart van Hintum in de 87e minuut na een hoekschop 3-4 scoorde.
Wedstrijden in Emmen willen, afgezien van een week eerder tegen Telstar, in de laatste minuten nog weleens in positief opzicht uit de hand lopen. Dat was ook nu weer het geval. Het leek inderdaad op een buitenspelgeval maar de treffer van Rick ten Voorde werd toch goedgekeurd. Bijna was het nog 4-5 geworden maar dat bleef FC Emmen bespaard.

De TOPpers protesteren wegens buitenspel maar Rick ten Voorde scoort desondanks de 4-4 |(Foto: Gerrit Rijkens).

FC Emmen – TOP Oss 4-4. 11. Fachtali 0-1, 32. Fachtali 0-2, 45. Quekel (TOP) mist strafschop, 50. Moutawakil 0-3, 64. Pannekoek 1-3, 66. Stroeve 2-3, 75. Ten Voorde 3-3, 87. Van Hintum 3-4, 88. Ten Voorde 4-4. Scheidsrechter: Winter. Gele kaart: Görtz, Ripson (FC Emmen), Güvenc, Scholten, Moutawakil 4-4. Toeschouwers: 2213.
FC Emmen: Villadsen: Bevaart, Huisman de Jong (46. Bechan), Ouedraogo, Görtz, Ripson, Pannekoek (75. Krohne), Haemhouts, Friis (69. Ghoochannejhad), Stroeve, Ten Voorde.
TOP Oss: De Vogt: Van Hintum, Galata, Schoofs, Kazlauskas, Van de Sande, Scholten (84. Thijssen), Güvenc (89. Jacobs), Moutawakil, Quekel (74. Sanou), Fachtali.