Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op zoek naar eerherstel


 

Voor FC Emmen zit er na de nederlaag tegen Telstar nuchter beschouwd geen prijs meer in hoewel het met nog vier duels te gaan in de zesde periode tamelijk vroeg is voor een dergelijke conclusie. Immers FC Emmen kan, indien het de resterende vier duels wint, op maximaal 15 punten komen en alleen VVV-Venlo, winnaar van de tweede periode, had meer punten bij het behalen van het periodekampioenschap. FC Den Bosch (1e periode) en FC Zwolle (4e) hadden beiden vijftien punten terwijl Telstar en TOP Oss, respectievelijk winnaars van de derde en vijfde periodetitel, er slechts dertien nodig hadden. De theorie klopt als een bus, alleen moet het natuurlijk wel waar worden gemaakt. FC Emmen heeft in de laatste periode nog uitwedstrijden tegen Excelsior en VVV-Venlo op het schema staan en daar de volle buit halen is bepaald niet de gemakkelijkste opgave. Bovendien wacht morgenavond dus TOP Oss dat ook niet als een zacht eitje mag worden beschouwd. 

Wat schotvaardigheid betreft springen bij TOP Oss twee spelers in het oog: Erik Quekel en Karim Fachtali die respectievelijk 10 en 9 goals op hun naam hebben. Wat vooral in het geval van Quekel opvallend is omdat hij pas einde oktober was hersteld van een zware blessure. Van de tien treffers scoorde hij er overigens vier vanaf de strafschopstip. Andere sterke pion in de formatie van trainer Hans de Koning is verdediger Bart van Hintum die recentelijk zijn contract heeft verlengd. TOP Oss lijkt momenteel te lijden onder het ‘post periodesyndroom’: het ontspannen na een zware inspanning die uitmondde in het behalen van de vijfde periodetitel. Het verloor immers afgelopen vrijdag thuis met 3-2 van BV Veendam.

FC Emmen en TOP Oss staan morgenavond voor de achttiende keer in Emmen tegenover elkaar. FC Emmen won van de voorgaande zeventien duels negen keer, verloor er vier en speelde vier keer gelijk. Ook in uitwedstrijden heeft FC Emmen lichtelijk de overhand met negen overwinningen in Oss tegenover zeven verliesbeurten en twee gelijke spelen. De meest recente ontmoeting in Oss verloren de Emmenaren echter. Op de vijfde speeldag werd het 2-1 voor de Brabanders.

 

De wedstrijd FC Emmen – TOP Oss wordt gefloten door Michel Winter die dit seizoen 21 wedstrijden in de Jupiler League heeft gefloten. FC Emmen kreeg een maal met hem te maken en wel bij de uitwedstrijd tegen MVV die in 1-1 eindigde.