Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt drie punten tegen Almere City


Met nog vier duels te gaan zonder uitzicht op wat lekkers in de vorm van een prijsje en bovendien met een door elkaar gehusseld elftal, deed niet veel goeds voor het verwachtingspatroon in het duel tegen Almere City FC. Zonder tot opmerkelijk voetbal te komen heeft FC Emmen echter toch een driepunter uit het vuur weten te slepen. Een tikkeltje geflatteerd misschien getuige de twee goals in de laatste twee minuten maar toch is de 3-0 een aardige opwarmer voor de maandagavond sessie tegen Cambuur Leeuwarden. 

De trainers ventileerden na afloop niet helemaal gelijkluidende analyses.  Fred Grim namens Almere City vond het een eerste helft die gelijk op was gegaan terwijl collega Joop Gall zijn elftal met veel beleving, gretig en dreigend had zien optreden. Eens waren ze het wel over de erbarmelijke toestand van de grasmat waar de laatste tijd het onderhoud op een wel heel erg laag pitje is gezet. Maar omdat beide partijen daar evenveel last van hadden was dat natuurlijk geen excuus voor een matige pot voetbal. In de eerste helft ging er inderdaad iets meer van FC Emmen uit dan van Almere City. Uitbundige doelkansen waren echter nauwelijks te bewonderen. Bij FC Emmen schoot Kay Velda een keertje recht tegen doelman Gentenaar op en schoot Mattias Jones na een lange solo een keertje voorlangs. De gasten wisten de speelhelft van FC Emmen wel te vinden maar  de Emmer laatste lijn gaf niets weg. De eerste treffer viel na exact een half uur spelen en die werd fraai uitgespeeld. Shkodran Metaj stuurde Rutger Worm de diepte in en diens voorzet werd bijna op de doellijn door Wout Weghorst tot treffer gepromoveerd: 1-0. 


 

Wout Weghorst heeft de score geopend (Foto: Bennie Wolbers).

 

Rutger Worm (15), rechts achter hem Shkodran Metaj en Wout Weghorst (28) vieren de 1-0 (Foto: Boudewijn Benting). 

Na de pauze was FC Emmen lange tijd de weg een beetje kwijt. Het duurde lang voordat die weer werd terug gevonden en in die fase liet Almere City de mogelijkheid op een beter resultaat liggen. De gasten waren scherper tegen een FC Emmen dat er niet in slaagde de wedstrijd te controleren. ,,Wat we voor de rust goed deden, ging daarna allemaal fout’’, constateerde trainer Gall. Almere City kreeg kansjes via Rashid Browne en Hicham Faik maar doelman Peter van der Vlag, die eigenlijk een rustige avond beleefde, en het feit dat de schutters het vizier niet optimaal hadden afgesteld wat tot schoten over en naast leidde, voorkwamen erger.

 

Matias Jones speelde een prima wedstrijd.

 

Noarair Mamedov lijkt op ramkoers met Bryan Ottenhof (uiterst links) te zweven (Foto’s: Bennie Wolbers).

Pas in de laatste pakweg vijf minuten zat FC Emmen weer op het goede pad. Almere City had het geloof in eigen kunnen zo langzamerhand verloren en FC Emmen perste er een slotoffensief uit. Dat leidde eerst tot een curieuze 2-0 toen Kelvin Maynard en Marvin Wijks elkaar in een soort driedubbele één-tweetje de bal toespeelden waarbij het bijna de indruk wekte alsof ze de bal eigenlijk niet wilden hebben maar uiteindelijk tikte Wijks de bal over de doellijn: 2-0.  De mooiste goal viel vervolgens in de extra tijd toen Anmar Almubaraki verdediger Ottenhof liet staan en vanaf de rand van de zestien met een projectiel doelman Dennis Gentenaar kansloos liet. ,,Ik weet niet of die 2-0 zo wel de bedoeling was, maar die 3-0 was een wereldgoal’’, meende Joop Gall. Collega Fred Grim kon er intussen wel mee leven. ,,Het was geflatteerd maar over ons spel ben ik tevreden. We hebben goed gevoetbald.’’ Zo ging iedereen toch met een goed gevoel naar huis.

 

Marvin Wijks tikt hier de 2-0 binnen.

 

Anmar Almubaraki geeft zich zelf een applaus na zijn fraaie 3-0 (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen-Almere City FC 3-0 (1-0). 30. Weghorst 1-0, 88. Wijks 2-0, 90. Almubaraki 3-0. Scheidsrechter: Van den Heuvel. Gele kaart: Görtz, Metaj (FC Emmen), Beekmans, Toet (Almere City FC ). Toeschouwers: 2107.
FC Emmen: Van der Vlag; Maynard, Görtz, Van der Linden, Metaj, Yannick de Wit (76. Almubaraki), Worm (72. Mamedov), Velda, Wijks (88. Rojer), Weghorst, Jones.
Almere City FC: Gentenaar; Resodihardjo, Toet (23. Beekmans), Ottenhof, Van Nieuwpoort, Faik, Oost, Sem de Wit, Dissels (46. Serrarens), Kip, Browne (67. Meulens).