Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt drie punten in boeiend duel


FC Emmen gaf razendsnel antwoord op de vraag of het iets van de forse nederlaag in Den Bosch had geleerd. Al binnen tien minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Een weelde die de ploeg vervolgens over de eindstreep moest zien te brengen. Dat werd nog lastig maar het lukte na negentig boeiende minuten voetbal met veel doelkansen over en weer. En de vreugde taferelen waren in  het Emmer kamp natuurlijk ongekend.
FC Emmen startte met een Ruud ter Heide die waarschijnlijk niet in staat zou zijn de volledige wedstrijd uit te spelen. De geschorste Johnny de Vries was vervangen door Bart de Groot en Randy Wolters stond in de basis in plaats van Michel Poldervaart. In deze samenstelling overdonderde FC Emmen de gasten uit Deventer in de beginfase. Een hoekschop van Shkodran Metaj werd door Jeffrey de Visscher doorgekopt richting tweede paal waar Ruud ter Heide verdediger Jan Kromkamp net iets te snel af was: 1-0. Amper zestig seconden later leidde een onderschepping van Mike Koenders tot een tegenstoot waaruit Randy Wolters voortrok en Jeffrey de Visscher intikte: 2-0. Het publiek werd vervolgens een zinderende pot voorgeschoteld. De gasten lieten zich niet verder overdonderen en zorgden voor druk op de Emmer verdediging. Een slechte terugspeelbal van Bart de Groot kon nog net door Harm Zeinstra onschadelijk worden gemaakt. Kort daarop verwerkte de sluitpost twee schoten van Eagles aanvoerder Joep van den Ouweland tot hoekschop. Na een half uur spelen onderbrak Bart de Groot de aanvalslust van de bezoekers met een solo maar strandde net in het zicht van de haven. Voor FC Emmen was het belangrijk voor rust geen tegengoal te incasseren en dat doel werd ook bereikt.


 

Ruud ter Heide: maker van de 1-0

 

Mike Koenders, Jeffrey de Visscher, Randy Wolters, Shkodran Metaj en Jorrit Kunst vieren de 2-0 van Jeffrey de Visscher. 


Zoals mocht worden verwacht begon Go Ahead Eagles in de tweede helft met veel druk waardoor Harm Zeinstra over werk niet hoefde te klagen. Echte gevaarlijke momenten bleven  voorlopig uit. Na een klein uur moest Ruud ter Heide toch naar de kant en werd vervangen door Elson do Rosario Almeida die in de punt van de aanval ging spelen en daar een ietwat afwezige indruk maakte. Na dik een uur was bij Matthieu Bemba de accu ook aan de lege kant en hij werd vervangen door Michel Poldervaart. Laatstgenoemde zette in samenwerking met Jeffrey de Visscher de aanval op waaruit de 3-0 tot stand kwam. Randy Wolters wilde in eerste instantie voor de afronding zorgen, zijn schot werd echter geblokkeerd maar kwam voor de voeten van Bart de Groot die vanaf twintig meter snoeihard raak schoot: 3-0. Een doelpunt op een goed moment omdat FC Emmen aardig in de verdrukking was geraakt.
Het werd echter toch nog billenknijpen voor FC Emmen want kort na de 3-0 sloeg Go Ahead Eagles  terug via een kopbal van Joey Suk. Toen het ook nog 3-2 werd door Patrick Gerritsen was er nog zestien minuten plus zoals later bleek vijf minuten extra tijd te spelen. Genoeg tijd dus voor de bezoekers om er nog iets van te maken. Een countermogelijkheid bood zich echter ook af en toe aan en uit eentje daarvan had Michel Poldervaart eigenlijk de 4-2 moeten scoren. Hij deed alles goed met een ren over veertig meter maar vlak voor doelman Peter van der Vlag verloor hij de controle. FC Emmen bracht desondanks de 3-2 over de streep met als minpuntje in de extra tijd een gele kaart voor uitblinker Sander Fischer, zijn vijfde van het seizoen wat hem op een wedstrijd schorsing komt te staan. Dat was echter een zorg voor later.

 

Er is niets leuker dan winnen (Foto’s Boudewijn Benting)

FC Emmen-Go Ahead Eagles 3-2. 8. Ter Heide 1-0, 9. De Visscher 2-0, 65. De Groot 3-0, 67. Suk 3-1, 76. Gerritsen 3-2. Scheidsrechter: Honig. Gele kaart: Fischer en Metaj (FC Emmen). Toeschouwers: 2913.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Koenders, De Groot, Bemba (64. Poldervaart), Metaj, De Visscher, Ter Heide (54. Almeida), Wolters (73. Velda).
Go Ahead Eagles: Van der Vlag; Karami, Heerkens, Kromkamp, Schuurman (63. Tarvajärvi), Van den Ouweland (74. Janota), Wellenberg, Suk, Houtkoop (68. Gerritsen), Kolder, Antonia.