Terug naar overzicht Terug

D-jeugd komt net iets te kort tegen NEC/Oss


Heerenveen/Emmen D2-NEC/Oss D1 2-4
In de eerste helft zag het er zonnig uit voor de Emmenaren. Hoewel het hoger geklasseerde NEC/Oss D1 een goede indruk maakte, nam de thuisclub toch een 2-0 voorsprong. Thom Scheper scoorde in de 12e en 19e minuut de goals. De eerste na een solo en de tweede na een prima assist van Dami Gerding. Dat de bezoekers de achterstand kort voor de rust tot 2-1 konden verkleinen, kwam op het conto van de Emmer doelman Kjell Scherpen die bij het uittrappen tegen een aanvaller opschoot waarop de bal het doel inrolde. Een minuut later werd hij tot overmaat van ramp ook nog, deze keer kansloos, met een kopbal uit een hoekschop gepasseerd waardoor de rust met een 2-2 stand in ging. In het tweede deel van de wedstrijd vormden de gasten de betere ploeg terwijl de Emmenaren overal een stapje te laat leken te komen. Kort na de thee viel de 2-3 en de 2-4 werd gemaakt uit een rechtstreekse vrije trap halverwege de Emmer helft. In het laatste kwartier zette FC Emmen nog wel aan en was dichtbij de aansluitingstreffer toen Thom Scheper de staander raakte. Meer zat er echter niet in.
Heerenveen/Emmen D2: Kjell Scherpen; Kain Hoogeveen, Remco Bos, Maxim Muusse, Bonne Timmer, Kjelt Engbers, Dami Gerding, Lorenzo Hindriks (50. Jaëll van der Meulen), Thom Scheper, Twan Berends, Jordy Gierveld (45. Aron Timmerman).


 

Thom Scheper is hier bezig de 1-0 te scoren.

 

Dami Gerding zet voor…

 

….Thom Scheper maakt het af en gaat zich bedanken.

Heerenveen/Emmen C2-Sparta Rotterdam C1 0-6
De Rotterdamse formatie was duidelijk een maatje te groot voor de Emmenaren. Zowel in techniek als op snelheid zat er een wereld van verschil tussen beide ploegen. Dat Sparta veel kwaliteit herbergt is ook de keuzeheren voor Oranje onder 15 jaar opgevallen. Drie spelers, Nabi Hakimzadeh, Laros Duarte en Akram Salhi, speelden bijvoorbeeld in het begin van de week een selectiewedstrijd voor Oranje onder vijftien. FC Emmen kreeg pas vijf minuten in de extra tijd een doelkans toen Alex Blekkink een vrije trap net buiten de zestien mocht nemen. Hij schoot veel te slap in om doelman Mitchel Smit te kunnen verontrusten. Het was de enige keer dat de Spartaanse doelman moest optreden bij een schot van de thuisploeg. Sparta had na een helft spelen een 0-2 voorsprong genomen. De 0-2 was het gevolg van een te gemakkelijk toegekende strafschop. Na de pauze werd de score regelmatig verhoogd tot het halve dozijn was bereikt.
Heerenveen/Emmen C2: Frank Schilstra; Merik Sliedrecht (52. Leon Harms), Daniel Sanafikha (40. Rogier Luiken), Bram Komduur, Levon van Dijk (53. Fokke), Alex Blekkinjk, Roderick Zeilstra (17. Lambers), Stan Kroeze, Matthijs Hensens, Emil Bijlsma, Jan Scholten.

FC Volendam B1-Emmen B1 5-1
Een teleurstellend resultaat voor de Emmenaren die zo goed op dreef waren. Volgens trainer Björn Zwikker was dit het gevolg van een te lakse instelling. ,,Sommigen dachten dat ze zo goed waren en dan vergeten ze hun best te doen. FC Volendam was echt geen wonderploeg maar er verzaakten een aantal spelers bij ons.” Daarbij had Emmen de pech dat verdediger Karel IJzerman al na zes minuten met een blessure er af moest. FC Volendam opende al in de tweede minuut de score en bouwde die voor rust uit naar 3-0. Uit een door Patrick Eberhard benutte strafschop leek Emmen B1 nog met een niet onoverkomelijke achterstand van twee doelpunten te gaan rusten maar gaf vervolgens toch nog weer een goal weg. Björn Zwikker wisselde in de rust vier spelers en in de tweede helft werd nog slechts een goal toegestaan.
Emmen B1: Richard Eberhard; Graver (41. Spijodic), IJzerman (6. Bangura), Fokke, Staal, Boekholt (41. Hemme), Nijkamp, Rasevic (41. Kikkert), Berens, Patrick Eberhard, Arends (41. Haandrikman).