Terug naar overzicht Terug

FC Emmen organiseert regionale uitwisseling voor 110 jongeren


Op 23 november 2023 stond de regionale uitwisseling voor de Talenten van de Toekomst bij FC Emmen op het programma. Op De Oude Meerdijk werden andere Community Champions-clubs FC Groningen, SC Cambuur, PEC Zwolle en Heracles ontvangen. In totaal werkten 110 deelnemers een divers programma af.

Om 10.00 uur opende Rinse Bleeker, algemeen directeur van FC Emmen, de dag met een openingswoord en gaf Mike van de Streek van StreetSkills een freestyle show. Na de opening gingen alle deelnemers verder met het vervolg van het programma waar ze verschillende workshops volgden.

Net als vorig jaar kwam ex-gedetineerde, Niel Brinkhuis, langs om de jongeren zijn verhaal te delen. Hier vertelde hij over zijn criminele verleden, hoe hij in eerste instantie in de gevangenis terecht is gekomen, maar ook hoe hij stap voor stap uit de criminaliteit wist te komen. Een aangrijpend verhaal waar de deelnemers van alle clubs van onder de indruk waren geraakt. Aan het einde van zijn verhaal gaf hij de deelnemers mee dat iedereen talenten heeft en dat je altijd in jezelf moet geloven.

De tweede workshop van de dag ging over gezonde voeding van Lekker Beter Gezond. Hier vertelde diëtist Lotte van der Lei over het belang van gezond eten, hoe belangrijk de juiste voeding voor je is en welke stoffen het lichaam nodig heeft voor een gezonde levensstijl. 

Voor de derde workshop kwam Mike van de Streek namens StreetSkills weer in actie. Hij gaf een freestyle cursus waar de jongeren zelf ook actief in konden deelnemen. Van de Streek liet zien heel veel met een bal te kunnen, maar wist ook de deelnemers een aantal van zijn trucjes te leren. Na het onder de knie krijgen van een aantal nieuwe skills eindigde de workshop met een Panna Knock Out.

Voor de laatste workshop kwam onze eigen jeugdopleiding van de club in actie. Albert-Jan van Oosten, een van de jeugdtrainers van FC Emmen, vertelde hier meer over talentontwikkeling van de Drentse betaald voetbalclub. De deelnemers kregen een uitgebreid kijkje in de stappen die een jeugdspeler van FC Emmen maakt tijdens hun opleiding.

Na een ochtend vol inspirerende workshops konden de deelnemers, begeleiders, sprekers en organisatie gezamenlijk genieten van een lunch. De intensieve, maar bovenal leerzame, dag vervolgde na de lunch met een onderling voetbaltoernooi in het stadion. Na een fanatiek toernooi eindigde een geslaagde regionale uitwisseling om 16.00 uur en ontving iedereen een uniek certificaat voor hun deelname.

Over Talenten van de Toekomst
Talenten van de Toekomst is een aangeboden keuzevak op middelbare scholen. Tijdens het zestien weeks programma staan persoonlijke ontwikkeling, ontmoeten van nieuwe mensen en iets doen voor een ander centraal. Daarnaast gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren en ondernemen. Talenten van de Toekomst is een onderdeel van het MDT-project Community Champions.