Terug naar overzicht Terug

FC Emmen opent vijfde periode tegen Cambuur


Was de vierde periode op papier de gemakkelijkste, de vijfde is zeker een van de zwaarsten. Immers Cambuur Leeuwarden is virtueel de nummer twee terwijl in de volgende twee duels met Helmond Sport en FC Zwolle ook teams uit het linkerrijtje op het menu staan. En als afsluiting van de periode staat de derby tegen BV Veendam geprogrammeerd. Het voordeel is echter dat de spelers er vooraf van zijn doordrongen dat een bijzondere inspanning noodzakelijk is om het streven kracht bij te zetten. Dat moet gebeuren met een selectie waarin Robin Demeijer, Kevin Görtz, Callum Little, Jesse Schotman, Guus de Vries en Joos Valgaeren wegens medische klachten ontbreken. Geoffrey Verweij was de afgelopen dagen ziek maar was op de donderdagmiddag training weer present. Morten Friis en Jannes Wolters ontbreken ook maar hebben wel weer met de groep meegetraind.
Cambuur Leeuwarden heeft de komende dagen een pittig programma want het moet drie wedstrijden in acht dagen spelen. Na FC Emmen volgt dinsdag de eerder afgelaste wedstrijd tegen FC Zwolle waarin de Zwollenaren bij winst de vierde periode kunnen pakken: de Friezen zijn hierin kansloos. De daarop volgende vrijdag reist Cambuur dan naar Venlo voor de absolute topper tegen VVV-Venlo. Cambuur heeft in de afgelopen transferperiode o.a. Jeffrey de Visscher aangetrokken die in het seizoen 2001/02 aan de Meerdijk speelde. Een andere ex-FC Emmen speler, Rachid El Khalifi, is niet van de partij omdat hij op stage in het Amerikaanse Salt Lake City is.
Bij Cambuur heeft trainer Stanley Menzo zorgen voor wat zijn spitsen betreft. Ruud ter Heide is ziek, Marc Mboua geblesseerd en Mark de Vries is niet fit genoeg om het negentig minuten vol te houden. Waarschijnlijk speelt Sandor van der Heide in de punt van de aanval met Nassir Maachi en Jeffrey de Visscher op de vleugels. Aanwinst Tjaronn Chery zal dan op het middenveld acteren met Danny Guijt en Paul Beekmans.
De wedstrijd is de return van de vierde speeldag toen FC Emmen met liefst 6-2 in Leeuwarden verloor. Het was de inleiding tot een ravenzwarte serie met zes achterenvolgende nederlagen inclusief het bekerduel tegen FC Twente. Maar ook Cambuur spon er weinig garen bij, het stond na de zege op FC Emmen op de eerste plaats maar verloor prompt de volgende drie wedstrijden tegen FC Den Bosch, Helmond Sport en FC Omniworld wat uiteindelijk trainer Jurrie Koolhof zijn baan kostte.