Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op zondag naar Deventer


Door de uitslagen van vrijdagavond is de situatie onderaan de ranglijst zo dat zowel Fortuna Sittard als Telstar nog maximaal op 36 punten kunnen komen. FC Emmen heeft er al 34 dus met drie punten er bij komt de ploeg buiten bereik van Fortuna en Telstar. Drie punten in de Deventer Adelaarshorst pakken is natuurlijk geen eenvoudige opgave, het enige voordeel voor de Emmenaren kan zijn dat Go Ahead Eagles wellicht nog naweeën ondervindt van het bekerduel van donderdag tegen Ajax. De formatie van trainer Andries Ulderink is echter constant genoeg om ook tegen FC Emmen een goede partij af te leveren. Go Ahead Eagles draait immers een uitstekend seizoen. Tot begin november stond het lang op de eerste plaats tot De Graafschap het stokje over nam. Maar lager dan de huidige derde positie heeft het nooit gestaan. Opvallend is dat Go Ahead Eagles niet afhankelijk is van een veel scorende spits. Halil Colak is topscorer met tien goals maar op de tweede plaats staat nog steeds Koen van der Biezen met zeven treffers maar die heeft na 9 oktober wegens een slepende blessure niet meer gespeeld. Op plaats drie staat Reza Ghoochannejhad met zes goals en die is in de winter naar Cambuur vertrokken. 
Go Ahead Eagles trok in de winter wel drie nieuwelingen aan. Zo werd Donny de Groot aangetrokken na een minder geslaagd avontuur in Australië. De ex-spits van Emmen maakte in zijn eerste wedstrijd indruk door twee goals in het bekerduel tegen NAC te scoren maar is in de competitie minder succesvol.In acht wedstrijden kwam hij tot een doelpunt en die werd ook nog vanaf de witte stop gescoord. Tegen Ajax ontbrak de schutter wegens een knieblessure. Verder werd de handige dribbelaar Nigel Hasselbaink van PSV gehaald en Michael Jansen werd van FC Groningen geleend.
FC Emmen en Go Ahead Eagles hebben elkaar dit seizoen al twee maal ontmoet. Voor de competitie werd het op 29 augustus in Emmen 1-0 voor de Deventenaren en op 27 oktober won Go Ahead Eagles in eigen huis voor de beker met 4-2. Dat laatste in een gedenkwaardig duel want door goals van Milos Malenovic in de 86e en Niek Ripson in de 90e minuut sleepte FC Emmen er nog een verlenging uit. 
In de basisformatie van FC Emmen zal Michel Poldervaart de plaats van Niek Ripson over nemen. Guus de Vries trainde zaterdagmorgen niet mee wegens problemen met een teen maar zal vermoedelijk wel spelen. In de voorste lijn lijken weer basisplaatsen voor Hans Denissen en Xander Houtkoop te zijn ingeruimd.