C-jeugd ruim langs GRC Groningen

GRC Groningen C1-FC Emmen C 1-5
GRC Groningen opende sterk en trof al in de derde minuut de lat boven invaller doelman Tom Heerkes die het doel verdedigde wegens blessures bij Richard Eberhard en Maikel Koers. FC Emmen nam echter spoedig het heft stevig in handen waaruit twee mogelijkheden voor Pascal Huser resulteerden. Bij de derde poging in de 15e minuut schoot de aanvoerder van FC Emmen pas raak. Hij schoot na een assist van Stefan Kikkert vanaf rand zestien de openingstreffer binnen: 0-1. Twee minuten nadien gaf Pascal Huser de assist en was Sadik Spijodic de maker van de 0-2. Daarna gingen de Emmer aanvallers te veel uit op eigen succes waardoor meer doelpunten in het eerste bedrijf uitbleven. Wel raakte Karel IJzerman op slag van rust met een kopbal nog de kruising. FC Emmen was in de tweede helft veel sterker dan de Groningers met een hoofdrol voor spits Stefan Kikkert die drie keer op rij, wat een echte hattrick betekende, scoorde. In de 45e minuut werkte hij een pass van Bjorn Berends af, in de 58e minuut stond Rik Graver met een lange bal aan de basis en twee minuten later verzilverde Stefan Kikkert een strafschop nadat Janiek Arends in het strafschopgebied was om ver gelopen. Pas in de slotfase moest gelegenheids doelman Tom Heerkes zwichten voor de eretreffer van GRC: 1-5.
FC Emmen C: Heerkes: Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Westebring (52. Nijkamp), Huser (40. Berends), Rasevic, Arends, Kikkert, Spijodic (52. Baas).

Quick ’20 D1-FC Emmen D 2-1
Aan de hoeveelheid gecreëerde kansen liggen de magere resultaten van de Emmer pupillen doorgaans niet. Het probleem is hoe die te verzilveren. Ook tegen Quick ’20 was dat weer bespeurbaar, zo zag Jan Scholten aan het begin van de wedstrijd kans om voor een leeg doel nog te missen. Kort daarop scoorde de thuisploeg wel middels een kopbal uit een hoekschop. FC Emmen bleek lichtelijk aangeslagen door deze treffer en zakte terug. Het werd zelfs 2-0 toen de Oldenzaalse formatie uit een prima aanval wel scoorde: 2-0. Nog voor rust kwam FC Emmen weer terug in de wedstrijd toen Thyron Lambers een vrije trap vanaf een meter of 25 onder de lat binnenschoot: 2-1. Bij FC Emmen moest Thijs Uineken zich al na tien minuten laten vervangen terwijl in de rust bleek dat Bram Komduur ook te geblesseerd was om verder te spelen. Dat kwam de stootkracht niet ten goede. Toch had Jochem Scholten kort voor het einde nog de gelijkmaker op de schoen maar miste in bijna ideale positie jammerlijk.
FC Emmen D: Beugeling: Jochem Scholten, Sanafikha, Luiken, Uineken (10. Harms), Jan Scholten (40. Van der Weide), Levon van Dijk, Komduur (31. Drenth), Lambers, Hensens, Fokke.

SC Heerenveen/FC Emmen A1-PSV 1-0
SC Heerenveen/FC Emmen B1-Sparta Rotterdam 5-3