Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op weg naar tweede helft seizoen


FC Emmen heeft vrijdagmiddag de training weer hervat. De spieren moeten ook los gemaakt worden omdat aanstaande zondag reeds de oefenwedstrijd tegen Feyenoord op het programma staat. Een eervolle uitnoding voor de nummer vijf uit de Jupiler League omdat het duel in de Rotterdamse Kuip, met de beste grasmat van Nederland, wordt gespeeld. 


De selectie was vrijdagmiddag zo goed als compleet. Uitzondering was doelman Marko Meerits die zich zaterdag bij de groep voegt na een interland voor Estland te hebben gespeeld. Met HZVV doelman Hidde Streutker was er ook een nieuweling die twee weken sfeer komt proeven. Hidde Streutker is overigens geen onbekende in Emmen want in het seizoen 2008/09 maakte hij deel uit van de selectie van FC Emmen C1. Niet als keeper overigens maar als veldspeler. Pas in de B-jeugd pakte hij de keepershandschoenen op.

Assistent-trainer Andre Mulder die de afgelopen week te kennen gaf het betaalde voetbal niet met het runnen van een sportzaak te kunnen combineren, gaat het komende seizoen de zaterdag tweedeklasser Noordscheschut onder zijn hoede nemen. Hij volgt daar Otto Halmingh op. 

Conditie op doen met Cas Peters op kop.

Keepertrainer Richard Moes heemt Hidde Streutker onder handen.

Gespot op de Rondweg in de buurt van de JENS Vesting. Een Duitse auto met kenteken ELIA. De echte Eljero of toeval  

Feyenoord-FC Emmen is niet zo maar een oefenpotje. Zo komt de opbrengst ten goede aan de Feyenoord Foundation die een zestal goede doelen ondersteunt. Daarnaast is er een eerbetoon aan de Feyenoord legende Coen Moulijn die vier jaar geleden op 4 januari op 73-jarige leeftijd overleed. Coenraadt Moulijn was een echte linksbuiten qua speelstijl wellicht te vergelijken met Arjan Robben. Wel speelde in die jaren een linksbuiten ook echt op links. Coen Moulijn was een Rotterdammer die zijn betaald voetbal loopbaan bij Xerxes begon en op zeventienjarige leeftijd voor 28.000 gulden naar Feyenoord verhuisde. Hij speelde van 1955 tot en met 1972 487 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij 84 maal scoorde. Voor Oranje werd hij in die tijd 38 maal opgeroepen. Coen Moulijn maakte deel uit van het Feyenoord elftal dat in 1970 de Europa Cup 1 (de huidige Champions League) won ten koste van Celtic. Tot het eerbetoon aan de vroegere nummer 11 van Feyenoord hoort dat in de wedstrijd tegen FC Emmen in de elfde minuut een minuut durend applaus wordt ingezet.

Na afloop van de wedstrijd vertrekt Feyenoord naar het Midden-Oosten voor een trainingskamp. FC Emmen blijft gewoon thuis om zich voor te bereiden op het eerste competitieduel op 17 januari uit naar De Graafschap. Een tweede tegenstander in de voorbereiding, op 10 januari, is nog niet vastgelegd. Dat zou HHC Hardenberg kunnen worden maar dat hangt af van het verloop van het Protos Weering toernooi.