Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op puntenjacht naar Amsterdam


In het komende, lange, weekeinde zijn er weer zes punten te verdienen voor FC Emmen. Aanstaande maandag komt FC Eindhoven op bezoek in de JENS Vesting maar eerst wacht vrijdag de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Een wedstrijd met een onvoorspelbaar karakter. Het is afwachten met welke spelers FC Emmen wordt geconfronteerd, zijn het alleen maar talenten of ook spelers uit de eerste selectie die wat ritme op moeten doen Maar zeker is met wat voor elftal Jong Ajax ook komt, het altijd in staat is het elke ploeg in de Jupiler League lastig te maken.


De resultaten van de Amsterdammers zijn sterk wisselend. Afgelopen vrijdag leek Jong Ajax in Sittard een nederlaag tegemoet te gaan. Maar in de tweede minuut van de extra tijd liet Fortuna zich twee maal verrassen waardoor het met 2-1 verloor. De Amsterdamse treffers werden door de grote talenten Robert Muric en Vaclav Cerny gescoord. Door dit resultaat is de formatie van de scheidende trainer Jaap Stam naar de achtste plaats geklommen. Een hele verbetering met voor de winterstop waar het heel lang zo tussen veertien en zeventien balanceerde.

De balans van FC Emmen tegen Jong Ajax is heel positief. Er zijn vijf onderlinge duels bestreden en de Emmenaren verloren daarvan geen enkele. De thuiswedstrijd in dit seizoen werd op 27 november met 4-2 gewonnen. Na de winterstop werd bij Jong Ajax de aan Willem ll uitgeleende spelers Frenkie de Jong en Richairo Zivkovic teruggehaald en die doen het prima. Zivkovic scoorde vier keer in de laatste negen duels. FC Emmen versterkte zich na de winter met Tom Overtoom die echter tot nu toe een bescheiden bijdrage heeft geleverd wegens een hardnekkige blessure maar aan de betere hand is.