Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op puntenjacht naar Almere


Op de 24e speeldag van de Jupiler League moet FC Emmen maandagavond een bezoek afleggen bij Almere City FC. De Almeerders staan op plaats tien met vier punten meer dan FC Emmen dat de twaalfde positie inneemt. FC Emmen kan dus bij winst de formatie van trainer Jack de Gier tot op één punt naderen.


Op basis van de resultaten op afgelopen vrijdagavond lijkt FC Emmen lichtelijk favoriet gezien de mooie 3-1 zege op FC Volendam terwijl Almere City FC met 4-1 bij FC Eindhoven verloor. De nederlaag in Eindhoven werd echter in de hand gewerkt door een rode kaart wegens hands voor verdediger Paul Quasten op slag van rust. Hij zal dus tegen FC Emmen niet van de partij zijn.

FC Emmen haalde met Alexander Bannink en de nog niet speelgerechtigde Genero Zeefuik twee versterkingen binnen, maar Almere City FC heeft ook niet stil gezeten. Het dacht eerst Sjoerd Ars binnen te hebben maar die werd kort daarop door zijn Turkse club getransfereerd naar Fortuna Sittard. Arsenio Valpoort werd wel aangetrokken en hij scoorde de enige goal tegen FC Eindhoven. Verder werd verdediger Calvin MacIntosh overgenomen van het Engelse Port Vale.

FC Emmen heeft nog steeds Sander Rozema als langdurig geblesseerde, daartegenover heeft Almere City FC-aanvaller Sven Braken. Braken, vorig seizoen al lang geblesseerd, beleefde in september zijn rentree en maakte gelijk indruk met zes goals in zes wedstrijden. Eind november raakte hij echter opnieuw geblesseerd en heeft daarna niet meer gespeeld. Ex-Emmenaar Rick ten Voorde, die kort voor de winterstop een goede periode kende, moet tot nu toe genoegen nemen met een plaatsje op de reservebank.

FC Emmen heeft een negatieve balans voor wat betreft de uitwedstrijden tegen Almere City FC. Van de elf daar gespeelde ontmoetingen wonnen de Emmenaren er slechts twee, zeven keer won de thuisclub en tweemaal werd gelijkgespeeld. Opvallend verder dat Almere City FC verreweg de meeste punten in thuiswedstrijden boekt. Van de 36 punten werden er liefst 25 in eigen stadion behaald.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Bos, Olijve, Bannink, Klok, Peters, Kallon.