FC Emmen onder 17 blijft winnen

FC Emmen JO17-Alphense Boys JO17 1-0
Het was een middagje hard werken maar het resultaat mocht er zijn. De Emmenaren wonnen voor de derde achtereenvolgende maal ondanks dat ze ruim een uur met een man minder moesten spelen. In de 26e minuut kreeg aanvoerder Aron Timmerman namelijk de rode kaart van scheidsrechter Weeda na een overtreding in de zestien. De aansluitende strafschop werd echter gemist. Alphense Boys was een taaie tegenstander die FC Emmen tot het uiterste dwong maar moest kort voor rust toch de 1-0 toestaan. Een door Ciano Carty genomen hoekschop werd bij de tweede paal door Thijs Dallinga ingekopt: 1-0. In de tweede helft waren er kansen over en weer. Thijs Dallinga kopte in de beginfase uit een hoekschop over terwijl kort daarop doelman Robin Jalving een goede mogelijkheid voor de Alphense Boys onschadelijk maakte. Dat ging zo door tot en met de extra tijd maar de doelpunten bleven uit.
FC Emmen JO17: Jalving; Osazee, Timmerman, Luchies, Verheul, Aalderink (75. Roosken), Keen, Carty, Quispel (79. Scholte), Margaritha, Dallinga.

DSCF3038

Bas Aalderink (links) haalt uit.

DSCF3059

Freddie Quispel in balbezit.

DSCF3040

Jearl Margaritha (rechts) lijkt hier geklopt.

FC Emmen JO13(1)-FC Groningen JO13 (1) 0-2
Beide partijen leunden in de eerste helft op een gesloten verdediging en er ontstonden niet veel kansen. De rust werd dan ook bereikt met 0-0 wat de verhoudingen prima weergaf. In de tweede helft speelde FC Groningen iets meer naar voren, zonder veel kansen te creëren. FC Emmen kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar was ook slordig in de passing. Na een gevaarlijke aanval van FC Emmen, kon FC Groningen zes minuten voor tijd in de counter scoren en de 0-1 aan te tekenen. Dit was een enorme domper voor FC Emmen, zeker toen FC Groningen een minuut later de wedstrijd in het slot gooide door de 0-2 te scoren. Een onnodig verlies was het gevolg, terwijl een gelijkspel of een minimale overwinning mogelijk waren geweest. Volgende week speelt FC Emmen de uitwedstrijd tegen NEC/Top Oss.
FC Emmen O13-1: Sibon, Zwaagstra, Tempelman, Funke, Falke, Meijer, Egberts, Kuik (Ridderbusch), Zwikker, Zeqiri (Kartoidjojo), Nijmeijer (Lamberink).

SC Cambuur JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 6-1
FC Emmen-trainer Dick Kroezen was ondanks de forse uitslag toch redelijk tevreden. De Friezen zijn de koploper in deze klasse en startten als favoriet. Op het eerste kwartier na, toen Cambuur de betere ploeg was, speelde FC Emmen best goed. De gemiddeld een jaar oudere Leeuwardenaren stonden toen wel al op 1-0. Daarna kwam FC Emmen onder aanvoering van Jan Doldersum en Thom Bijkerk een aantal malen goed door maar in de eindfase ontbrak de precisie.Na de rust bracht de thuisclub nog een paar fysiek sterkere spelers in het veld maar FC Emmen kon het bijbenen mede door het goede werk van het duo Dave Smid/Janniek Jongsma. In de 40e minuut kwam FC Emmen op gelijke hoogte door Jan Doldersum. SC Cambuur kwam echter snel op 2-1 en toen het vijf minuten voor tijd 3-1 werd,was het verzet gebroken en liep de thuisploeg uit naar 6-1.
FC Emmen JO13(2): Van Dijk; Dogan, Smid, Jongsma, Bosch, Bijkerk, Scholtens (Quispel), Jansen (Van Velzen), Usta (Joesten), Doldersum, Sehi (Huls)