FC Emmen op maandag naar Den Bosch

Wat die weg betreft leken beide clubs die recentelijk te hebben gevonden. FC Emmen pakte vier punten uit de laatste twee duels en FC Den Bosch maakte indruk door uit nog wel met 3-0 van Willem II te winnen. Voor de Bosschenaren een aardige opsteker na achtereenvolgende nederlagen tegen Helmond Sport en FC Volendam die de formatie van trainer Alfons Groenendijk op de zestiende plaats deed belanden. De verrassende winst in Tilburg was voor een belangrijk deel het werk van de jonge spits Tom van Weert. De 21-jarige uit Sint Michielsgestel afkomstige aanvaller scoorde namelijk alle drie goals. In de afgelopen week leek Tom van Weert zijn elftal opnieuw naar een overwinning te voeren. In de bekerwedstrijd uit tegen FC Oss scoorde hij in de voorlaatste minuut de 0-1 en de wedstrijd leek beslist. De Ossenaren scoorden in de blessuretijd echter alsnog de gelijkmaker en trokken in de verlenging met 3-1 aan het langste einde. Sneu verlies dus voor FC Den Bosch dat op een positie staat waar je de ploeg niet zou verwachten.
Afgaande op de historie lijkt er voor FC Emmen in Den Bosch niet veel te halen. Winnen deden de Emmenaren daar in het verleden hoogst zelden. Voor de laatste zege in Den Bosch moet helemaal worden teruggegrepen op het seizoen 1994/95 toen Emmen met 3-1 won. De wedstrijd werd nog in de oude De Vliert gespeeld dat een toeschouwerscapaciteit van 23.000 had en waarin zich toen 1053 bezoekers bevonden. Emmen, getraind door Leen Looyen, won op 25 maart 1995 met 3-1 met Anti Sumiala, Edwin de Kruijf en Jan de Jonge als doelpuntenmakers. Zelden winnen in Den Bosch wil overigens niet zeggen van altijd verliezen want vanaf de jaren negentig eindigde FC  Den Bosch-FC Emmen ook negen maal in een gelijkspel.
FC Den Bosch mag dan dit seizoen erg laag staan, maar heeft toch slechts drie keer verloren. Door vijf gelijke spelen wordt het geringe puntentotaal echter verklaard. Verdedigend steekt het uitstekend in elkaar. FC Den Bosch heeft slechts 10 doelpunten tegen en alleen FC Eindhoven heeft in de Jupiler League minder goals geïncasseerd. De aanvallers van FC Emmen zullen zich dus op een moeilijk avondje moeten voorbereiden.

Anti Sumiala (rechts) in actie tegen FC Eindhoven in het seizoen 1994/95.