Emmer D-pupillen onderuit bij FC Zwolle

Heerenveen/Emmen C2-Willem II/RKC C1 0-7
Een kansloze nederlaag voor de Emmenaren tegen de nummer twee.  De Brabanders waren in alle opzicht superieur aan de Emmer formatie die zich tamelijk willoos liet aftroeven. Voor de pauze bleef in ieder geval de score nog aan de draaglijke kant. Dankzij twee treffers van de uitblinkende nummer elf Bilal Ould-Chikh stond het slechts 0-2. Hij dribbelde vrolijk door de Emmer defensie en ging daar na de thee mee door. In de 52e minuut werde hij echter in het strafschopgebied onderuit gelopen en kreeg een strafschop toegewezen die hij ook zelf benutte: 0-3. De thuisploeg kon geen vuist maken en maakte in de passing te veel fouten. Daardoor ontstond bijvoorbeeld de 0-4 die door een slordige bal van Jochem Scholten werd ingeleid. Na de 0-4 kreeg FC Emmen zowaar een kansje toen ook bij de Brabanders een foutje werd gemaakt maar het schot van Thyrann Lambers was te slap en slecht gericht. Na de 0-5 via de vierde treffer van Bilal Ould-Chikh hield alleen doelman Frank Schilstra de Emmer eer hoog met diverse goede reddingen maar moest toch nog twee treffers toestaan. De 0-6 door een treffer in eigen doel van Stan Kroeze en de 0-7 na een foutje van Bram Komduur.
Heerenveen/Emmen C2: Frank Schilstra: Levon van Dijk, Merik van Sliedrecht, Bram Komduur, Thijs Uineken, Alex Blekkink (36. Thyrann Lambers), Roderick Zeilstra (57. Matthijs Hensens), Stan Kroeze, Jochem Scholten, Roelof van Dijk (45. Rogier Luiken), Jan Scholten.

Thijs Uineken had de handen vol aan zijn directe tegenstander.

Bilal Ould-Chikh (in het blauw) scoort de tweede van zijn vier goals.

Doelman Frank Schilstra had over werk niet te klagen.

FC Zwolle D1-Heerenveen/Emmen D2 2-1
”Een onodige nederlaag die we aan ons zelf hebben te wijten”, zei trainer-coach Robert Bos. ,,In potentie hebben we de betere ploeg maar de afspraken werden deels niet nagekomen.” De eerste helft ging gelijk op hoewel het veldspel voor verbetering vatbaar was. Na rust kwamen de Emmenaren een ietsje beter voor de dag maar moesten toch toezien dat FC Zwolle op voorsprong kwam uit een situatie die was ontstaan na een hoekschop. Kjelt Engbers bracht de partijen weer op gelijke hoogte. Uit een afgeslagen aanval scoorde hij fraai. De winnende treffer voor de thuisploeg ontstond na een vrije trap in tweede instantie. De eerste poging kon niet door de beugel waardoor de arbiter liet overnemen. En dat bracht succes voor FC Zwolle dat hierdoor afstand nam van de Emmenaren.
Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers; Kain Hoogeveen, Remco Bos, Maxim Muusse, Bonne Timmer, Kjelt Engbers, Dami Gerding (45. Ruben Roosken), Tom Seubers (45. Jaël van der Meulen), Twan Berends (50. Aron Timmerman), Thom Scheper, Jordy Gierveld (40. Ronald Gerdes).