Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op herhaling bij Fortuna in Sittard


Fortuna Sittard staat weliswaar voorlaatste op de ranglijst maar gemakkelijke wedstrijden in de Jupiler League zijn er niet weet trainer Gerry Hamstra. ,,Het is een lichte ploeg die graag op de counter speelt maar ook een onvoorspelbaar elftal. Zo spelen ze bijvoorbeeld thuis gelijk tegen RKC Waalwijk, RBC Roosendaal en Go Ahead Eagles. Wij verloren daar bovendien voor de beker. Aan de andere kant hebben wij toch de opgaande lijn te pakken gelet op het spel tegen FC Volendam, alleen jammer dat we geen drie punten hebben gepakt.”
De lijst van niet inzetbare spelers is uitgebreid met de naam van Roy Stroeve die wegens droevige familie omstandigheden ontbreekt. Verder zijn Laurens Huizenga (wel weer volop in training), Martijn Kamps, Niki Leferink (bovenbeen), Berry Schepers (griep) plus de langdurig geblesseerden Guus de Vries en Jannes Wolters absent. Achter de inzetbaarheid van Robin Demeijer (gebroken hand) staat nog een vraagteken.
Hoewel FC Emmen voor de beker in Sittard verloor staat een fraaie reeks van de Emmenaren nog steeds overeind: ze hebben namelijk in Sittard voor de competitie nog nooit verloren. Van de vijftien voorgaande onderlinge competitieduels verloor FC Emmen er slechts eentje en dat was vorig seizoen in Emmen. Scheidsrechter is de Groninger Michel Winter die momenteel de eerste plaats inneemt op de lijst van gegeven gele kaarten. Hij gaf er tot nu toe 71 in 15 duels wat een fraai gemiddelde van bijna vijf per wedstrijd is. Hessel Steegstra staat met 68 maal geel op de tweede plek terwijl de topdrie wordt afgerond door Ed Janssens met 63.