FC Emmen houdt punt over aan bizar duel

,,Een wedstrijd uit een stripboek”, meende Gerry Hamstra, ,,Je moet er zelf bij zijn geweest om er over te kunnen oordelen”, was het commentaar van zijn Fortuna collega Roger Reijners die ondanks een schorsing wel na afloop de analyse voor zijn rekening nam. De trainers van FC Emmen en Fortuna Sittard refereerden aan de bizarre slotfase waarin een 1-2 tussenstand veranderde in een 3-3 eindstand. Met daarbij drie goals in de 90e minuut waarvan de laatste twee in de extra tijd maar omdat het voetbal geen 91e en 93e minuut kent blijven ze op de 90e minuut staan.
FC Emmen wilde graag drie punten mee naar huis nemen om vooral in de periode een woordje mee te kunnen spreken maar dat straalde er in bepaalde fases van de wedstrijd niet echt van af. De combinaties liepen niet omdat na twee of hooguit drie keer raken de bal bij de tegenstander belandde. Fortuna Sittard was niet echt beter maar wat moet je van een nummer negentien verwachten. De eerste helft was dan ook van matig niveau maar werd wel afgesloten met een 1-0 stand in het voordeel van de Limburgers. In de 36e minuut rondde Ruud Boymans voorbereidend werk van de gevaarlijke Cedric Olondo af met een rolletje: 1-0. Dezelfde Boymans kreeg op slag van rust een prachtkans op de 2-0 maar treuzelde te lang waardoor een Emmenaar nog een blokkade kon opwerpen. Bij FC Emmen had Sergio van Dijk na ruim een kwartier een aardige mogelijkheid gehad maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.
Na de pauze viel er aanvankelijk ook nog weinig te beleven. Aanvallend kon FC Emmen geen vuist maken. Morten Friis werkte hard maar kreeg nauwelijks kansen, Sergio van Dijk liet zich voortdurend in de lucht aftroeven en Geoffrey Verweij was onfortuinlijk met zijn acties. Dat beeld veranderde echter radicaal in de 71e minuut toen Bas Dost de met een gele kaart belaste Frank Broers kwam aflossen. FC Emmen moest meer risico nemen en met de lange Coevordenaar in de spits kwam er onrust in de verdediging van Fortuna Sittard. Hij stond amper in het veld toen hij reeds een kopkansje kreeg maar de bal over mikte. Twee minuten later leidde de wederopstanding van FC Emmen tot de gelijkmaker. Een prima aanval die begon bij doelman Thomas Villadsen werd via Verweij, Friis, Van Dijk door Marcel Pannekoek afgerond: 1-1.
Met nog negentien minuten te gaan was er nog van alles mogelijk en dat bleek maar al te waar. Eerst was Danny Schreurs met een vliegend schot dichtbij de 2-1 maar stuitte op Villadsen maar elf minuten minuten voor tijd was het moment voor Bas Dost. De jongeling, die tegen FC Volendam een week eerder in de laatste minuut bijna de winnende goal scoorde, was nu wel trefzeker toen hij uit een hoekschop van Robbie Haemhouts inkopte: 1-2. Het was vervolgens alles FC Emmen wat de klok sloeg met kansen voor Sergio van Dijk, Morten Friis en Marcel Pannekoek die nog eens tegen de doelman op schoot. De drie punten leken in de knip maar in de 90e minuut profiteerde Danny Schreurs van slap verdedigen door voor de 2-2 te tekenen.
Met drie minuten extra tijd legden de ploegen zich niet bij de 2-2 stand neer. En FC Emmen kreeg voor de tweede maal de illusie met drie punten de bus in te kunnen toen Bas Dost zijn tweede doelpunt scoorde en FC Emmen daarmee op 2-3 zette. Maar had FC Emmen Bas Dost, Fortuna Sittard had Danny Schreurs. De invaller profiteerde in de derde minuut van de extra tijd van wederom slap verdedigen door Villadsen via de paal voor de derde keer te verslaan. Het was tevens de laatste handeling van de wedstrijd want er werd niet meer afgetrapt.
,,Het gelijke spel was op zich wel verdiend”, gaf Gerry Hamstra als commentaar. ,,Maar als je het scoreverloop in aanmerking neemt, denk je toch drie punten over de streep te kunnen trekken. Als je ziet hoe er echter werd verdedigd is het echter ook weer niet zo verbazingwekkend.”
Fortuna Sittard-FC Emmen 3-3. 36. Boymans 1-0, 73. Pannekoek 1-1, 79. Dost 1-2, 90. Schreurs 2-2, 90. Dost 2-3, 90. Schreurs 3-3. Scheidsrechter: Winter. Gele kaart: El Hammouchi (Fortuna Sittard), Broers (FC Emmen). Toeschouwers: 2213.
Fortuna Sittard: Christianen: Geenen, Grabovac, Op den Kamp, Bejas (87. Jacobs), Simone, Heinrichs, El Hammouchi, Olondo (59. Schreurs), Boymans (79. Derksen), Guvenc.
FC Emmen; Villadsen; Görtz, Broers (71. Dost), Van der Kruis, Bevaart (89. Breinburg), Haemhouts, Pannekoek, Biyadat, Verweij, Van Dijk, Friis (83. Demeijer).

Thomas Villadsen kan de 1-0 niet verhinderen.

Marcel Pannekoek nam de 1-1 voor zijn rekening.