Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij wispelturig NAC Breda


De zevende wedstrijd van het seizoen 2015/16 voert FC Emmen naar Breda waar NAC de tegenstander is. De ploeg uit Breda werd tot favoriet bestempeld maar maakt dat nog niet helemaal waar. De prestaties van de Brabanders zijn tot nu toe aan de wispelturige kant. Er werd gestart met twee nederlagen, daarna volgden twee gewonnen thuiswedstrijden met de imponerende doelcijfers 10 voor en 0 tegen en vervolgens kwam NAC in twee uitwedstrijden niet verder dan gelijke spelen. Wat is nu het echte NAC vraagt men zich in West Brabant ongetwijfeld af. Maar ook waar FC Emmen precies staat is nog niet helemaal duidelijk. De negatieve reeks werd beëindigd met een daverende zege op RKC Waalwijk. Het kan natuurlijk best een onsje minder maar het zal scherp voor de dag moeten komen wil het ook het duel in Breda voor een dikke tienduizend toeschouwers met een positief resultaat afsluiten.


Jelle ten Rouwelaar in het doel van Emmen in het seizoen 1999/00. Tegenstander is Helmond Sport.

Omdat NAC in principe een eredivisieclub is is het aantal onderlinge duels beperkt. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was in het seizoen 1999/00 toen beide duels in een 2-0 zege voor NAC eindigden. Op 18 maart 2000 werd de laatste onderlinge wedstrijd in Emmen gespeeld. Bij Emmen stond toen een jeugdig talent met de naam Jelle ten Rouwelaar in het doel die veertien dagen daarvoor zijn debuut had gemaakt. Hij moest in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss al in de zevende minuut invallen voor de geblesseerde Theo Migchelsen. Jelle ten Rouwelaar bleef vervolgens tien competitie- en vier nacompetitieduels in het doel staan en maakte veel indruk. Een maand later tekende hij een vijfjarig contract bij Emmen, het langste contract dat de club ooit heeft gegeven.

Vijftien jaar later staat Jelle ten Rouwelaar in het doel bij NAC Breda waarvoor hij sinds het seizoen 2007/08 keept. Hij is niet de enige met een FC Emmen verleden want verdediger Luis Pedro heeft na twee seizoenen FC Emmen de overstap gemaakt. Hij is een van de vele versterkingen die NAC terug naar de eredivisie moeten brengen. Zo werd Sjoerd Ars bij NEC weggeplukt, Michael Dingsdag speelde zes jaar in Zwitserland, Dusley Mulder heeft er vier jaar Bulgarije en een seizoen in Cyprus op zitten terwijl ook Kevin Brands een bovenmodale eerste divisie speler is.