Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij onverwachte hekkensluiter


FC Volendam-FC Emmen van vrijdag is een ontmoeting tussen de nummers twintig en tien in de Jupiler League. De klassering van de Emmenaren ligt ongeveer op hetzelfde niveau als een seizoen geleden toen FC Emmen als negende eindigde. Toch liggen de verwachtingen in Emmen hoger. Dat FC Volendam momenteel de hekkensluiter is, valt echter moeilijker te bevatten. Afgelopen seizoen nog vijfde, is de formatie uit Volendam wel erg diep gevallen.


 

Debuterend FC Volendam-trainer en technisch-manager Mischa Salden had zich ongetwijfeld een andere start voorgesteld. FC Volendam hoort immers in de top van de Jupiler League, zo eindigde het de laatste vijf seizoenen viermaal bij de eerste zes. Het wil echter niet zeggen dat FC Emmen een gemakkelijke avond tegemoet gaat. De Volendammers lieten onlangs in de bekerwedstrijd tegen PSV, en in Eindhoven, zien dat er nog best voetbal in het elftal steekt. En het boekte op 3 november de eerste overwinning van het seizoen door Jong PSV met 1-0 te verslaan. Maar de balans is erg negatief want van de laatste zeven wedstrijden, inclusief de beker, gingen er maar liefst zes verloren. Van de selectie van vorig seizoen is good-old Jack Tuyp niet meer aanwezig, hij speelt voor de amateurvereniging De Dijk. Collega routinier Kees Kwakman is er nog wel maar hij heeft door een blessure na de derde speeldag niet meer gespeeld. Hij is echter op de terugweg en maakte afgelopen zaterdag in de wedstrijd ACV-Jong FC Volendam zijn rentree. Hij speelde 45 minuten en voor coach Mischa Salden  was het goed genoeg om hem tegen FC Emmen te laten starten. Hij vervangt Joey Veerman in feite die geblesseerd is. Verder is rechtsback Mo Betti zijn plekkie kwijtgeraakt aan Ties Evers.

Nuchter beschouwd kan worden gesteld dat er kansen voor FC Emmen in het Kras stadion liggen. Hoewel, de Emmenaren buiten de JENS Vesting tot nu toe ook geen potten breken. Er zijn echter nogal wat wedstrijden geweest waarin het kwartje net niet viel. Als dat nu eens een keer kan worden doorbroken moet FC Emmen een sprong vooruit kunnen maken. Dat moet dan gebeuren zonder de fysieke aanwezigheid van coach Dick Lukkien die wegens ziekte afwezig is. Een driepunter zou zijn genezing ongetwijfeld positief beïnvloeden.

Wat de opstelling betreft is weinig nieuws te berichten. De basisopstelling van FC Emmen zal dezelfde zijn als die tegen Almere City FC. Mario Bilate en Anco Jansen zijn nog niet fit. De coaching is in handen van de assistenten Casper Goedkoop en René Grummel.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Bannink, Haydary.