FC Emmen ook in tweede duel in de dubbele cijfers

In de tweede oefenwedstrijd, op het Harm Kuiper sportpark in Odoorn, kwam FC Emmen evenals tegen Bargeres met voor en na rust twee volledig verschillende elftallen aan de start. Tegenstander was het RegioTeam2008 samengesteld uit spelers van amateurverenigingen voornamelijk uit de Kanaalstreek. Een selectie die kwalitatief minimaal twee klassen beter was dan die van de eerste tegenstander in het voorseizoen. De 11-0 zege van FC Emmen kwam regelmatig tot stand: na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk 11-0. Bij FC Emmen ontbraken de nieuwelingen Niek Ripson en Jesse Schotman terwijl ook Thomas Villadsen, Robbie Haemhouts en Guus de Vries aan de kant bleven.
Bas Dost, die behalve door Heracles Almelo nu ook door SC Heerenveen wordt begeerd, opende de score na aangeven van Roy Stroeve. De tweede goal was een fraaie vrije trap van Martijn Kamps terwijl ook de ineens ingeschoten 3-0 van Bas Dost van hoog gehalte was. Roy Stroeve, na een één-tweetje, en Marcel Pannekoek met een rake kopstoot bepaalden de ruststand op 5-0. Na de pauze trokken de gretig spelende Morten Friis met drie goals en Geoffrey Verweij de stand naar 9-0 waarna spits Rogier Krohne de laatste twee doelpunten voor zijn rekening nam.
Regioteam 2008-FC Emmen 0-11. 4. Dost 0-1, 11. Kamps 0-2, 18. Dost 0-3, 33. Stroeve 0-4, 45. Pannekoek 0-5, 50, Friis 0-6, 65. Verweij 0-7, 67. Friis 0-8, 76. Friis 0-9, 78. Krohne 0-10, 82. Krohne 0-11. Scheidsrechter: Boekholt. Toeschouwers: 300.
FC Emmen eerste helft: Danes; Hoolsema, Van der Kruis, Valgaeren, Siekman, Pannekoek, Stroeve, Kamps, Bergsma, Dost, Göbel.
FC Emmen tweede helft: Hofkamp; Bevaart, Görtz, De Jonge, Zijm, Demeijer, Little, Friis, Verweij, Krohne, Fidom.

Morten Friis haalt uit.

Geoffrey Verweij wordt van achteren getackled.

Robin Demeijer omzeilt de doelman maar zou niet scoren. (Foto’s Boudewijn Benting)

Marcel Pannekoek kreeg met ‘ongewenste intimiteiten’ te maken.

Mak Bevaart laat een scherpe voorzet los.