Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt periodekampioen FC Dordrecht


Op de 32e speeldag van de Jupiler League krijgt FC Emmen bezoek van FC Dordrecht. De bezoekers smaakten recentelijk het genoegen de derde periodetitel te veroveren. Voor FC Emmen was het toen sprake van een bijsmaak omdat de ploeg zich in een favorietenrol had gemanoeuvreerd maar op de laatste speeldag door FC Dordrecht werd afgetroefd. Dus vanavond is de gelegenheid om een beetje revanche te nemen hoewel voor FC Dordrecht de spanning blijkbaar geweken is. De Schapenkoppen verloren immers de twee wedstrijden na het behalen van het periodekampioenschap tegen eerst FC Den Bosch en vervolgens Go Ahead Eagles. Een dergelijke verslapping is een verschijnsel wat vaker in de Jupiler League voor komt.


FC Dordrecht ging de winterstop in mineur in met vijf nederlagen op rij. De transferperiode werd echter benut met het opfrissen van de selectie door het aantrekken van nieuwe spelers. Zo kwam Yaya Boumedieune uit België, Thomas Kok werd geleend van Willem ll en Daniel Breedijk werd uit Jong Sparta geplukt. En FC Dordrecht was na de winterstop opeens onherkenbaar. Met een serie van vijf achtereenvolgende overwinningen belandde het in de race om de derde periodetitel die dus ten koste van FC Emmen werd behaald.

FC Emmen heeft in thuiswedstrijden tegen de Schapenkoppen een positieve balans. Zo werd in de laatste tien ontmoetingen in Emmen viermaal gewonnen, ook vier keer gelijkgespeeld en twee keer gingen de Dordtenaren met drie punten naar huis. Die twee verliesbeurten waren wel opvallend. In februari 2014 won FC Dordrecht in een bizarre wedstrijd in Emmen met 6-1 nadat het binnen tien minuten al 0-3 stond. De Emmer eer werd gered door invaller Wout Weghorst! De andere nederlaag in de laatste tien duels was in maart 2006 toen er een 2-5 uitslag op het scorebord stond.

Lijkt FC Dordrecht na het behalen van de periodetitel aan het uitvieren te zijn, FC Emmen is na het op het nippertje missen van die periodetitel ook niet helemaal top getuige de twee gelijke spelen tegen respectievelijk Helmond Sport en Almere City FC. Het liet vier punten liggen die de ploeg stevig op de vierde plaats hadden kunnen brengen. De vierde plaats is echter nog steeds haalbaar omdat de achterstand op de huidige nummer vier Telstar slechts twee punten bedraagt en de Velsenaren komen binnenkort naar Emmen. Voorwaarde voor een succesvolle greep naar de vierde plek is echter wel dat de komende twee wedstrijden, vanavond thuis tegen FC Dordrecht, en aanstaande maandag uit tegen MVV Maastricht, voldoende punten opleveren.

Drie wijzigingen

In vergelijking met de basisopstelling tegen Almere City FC zijn er bij FC Emmen drie wijzigingen aangebracht. Niet omdat trainer Dick Lukkien ontevreden zou zijn maar noodgedwongen. Zo ontbreken Glenn Bijl (geschorst), Stef Gronsveld (enkelblessure) en Anco Jansen (knieblessure). De blessures lijken niet van ernstige aard maar FC Dordrecht komt voor hen te vroeg. Nieuw zijn hierdoor Michael Chacon, Youri Loen en Gersom Klok.

Contracten

FC Emmen heeft de opties die het had op Glenn Bijl, Gersom Klok, Hilal Ben Moussa en Tim Siekman verlengd. Hierdoor heeft de club voor het komende seizoen reeds elf spelers onder contract. Naast het genoemde kwartet staan verder onder contract: Nick Bakker, Alexander Bannink, Michael Chacon, Omran Haydary, Cas Peters, Kjell Scherpen en Keziah Veendorp. De niet genoemde spelers zijn transfervrij maar met o.a. Dennis Telgenkamp, Jeroen Veldmate en Anco Jansen zijn er gesprekken over verlenging van het verblijf in Emmen.