Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt Helmond Sport


Na de overwinning op de eerste speeldag zou het natuurlijk heel mooi zijn om ook de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Natuurlijk gaat FC Emmen daar voor maar heeft voldoende respect voor tegenstander Helmond Sport om te weten dat het geen ABC’tje is. ,,Helmond Sport heeft een aantal fysiek sterke spelers in de ploeg”, weet trainer Gerry Hamstra. ,,En ze willen graag vooruit verdedigen.”
Helmond Sport is een ploeg die de laatste jaren regelmatig in de subtop is te vinden. In de laatste zes seizoenen eindigden de Brabanders vijf keer bij de eerste zeven. Uitzondering was het seizoen 2006/07 toen Gerald Vanenburg de club naar een onthutsende achttiende plaats leidde. Dit seizoen staat er met Jurgen Streppel een nieuwe trainer aan het roer. De oud-speler van Helmond Sport nam het over van Jan Poortvliet die het plotseling op zijn heupen kreeg om in Engeland aan de slag te mogen. Streppel heeft met de handige Braziliaan Bruno Andrade en de niet van ophouden wetende veteraan Dirk Jan Derksen twee nieuwelingen in de selectie. In Emmen zal in ieder geval spits Joost Habraken niet van de partij zijn die in de voorbereiding een dubbele beenbreuk opliep. De talentvolle verdediger Guus Joppen heeft een lange blessureperiode achter de rug maar maakte deze week zijn rentree bij de beloften. Het duel in Emmen zal vermoedelijk te vroeg voor hem komen.
Bij FC Emmen ontbreekt een kwartet spelers: naast Guus de Vries en Jannes Wolters zijn ook Robbie Haemhouts en Robin Demeijer niet fit genoeg.
Statistisch gezien heeft FC Emmen in eigen huis de meeste kans op een overwinning. Van de 23 in Emmen gespeelde onderlinge duels wonnen de Emmenaren er veertien, vijf maal werd gelijkgespeeld en vier keer ging Helmond Sport met de punten naar huis. In het afgelopen seizoen won FC Emmen beide duels.