Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt FC Dordrecht


 FC Emmen heeft in de twee tot nu toe gespeelde wedstrijden beide malen een stroeve eerste door een betere tweede helft laten volgen. Het duel tegen FC Dordrecht moet aantonen dat hieruit lering is getrokken. Dat zal dan met dezelfde selectie als de vorige week moeten gebeuren want het rijtje geblesseerden is met Robin Demeijer, Robbie Haemhouts, Callum Little, Guus de Vries en Jannes Wolters nog onveranderd. ,,De intentie om er een goede wedstrijd van te maken was tegen Helmond Sport duidelijk aanwezig”, blikt trainer Gerry Hamstra daar nog even op terug. ,,Maar je hebt natuurlijk ook met een tegenstander te maken die er vanaf de eerste minuut stevig tegen aan ging. Daaraan probeerde de ploeg zich te onttrekken maar dat duurde te lang. Pas na een half uur kwamen we zelf aan voetballen toe.”
De start van FC Dordrecht was tot nu toe een overwinning op FC Eindhoven (2-0) en een nederlaag uit bij AGOVV Apeldoorn (0-1). Trainer Gert Kruys zag zijn topscorers van het afgelopen seizoen Nick van der Velden en Nassir Maachi vertrekken terwijl nummer drie Moussa Kalisse een operatie heeft ondergaan en pas weer fit is. Eddy Putter, een andere potentiële topschutter, maakte tegen AGOVV zijn rentree als invaller na genezen te zijn van een hamstringblessure. ,,Toch een onvoorspelbare ploeg”, voorspelt Gerry Hamstra. ,,Ze hebben snelle jongens en best veel voetballend vermogen. En ze hebben daar het zelfde doel als wij: namelijk het halen van de play offs.”
Wie niet in staat is de wedstrijd live in het Univé stadion te volgen kan voortaan kiezen uit twee radiostations die live reportages verzorgen. Radio Emmen doet dat al vanouds en is van zeven tot tien uur ’s avonds in de lucht. Daarbij heeft zich nu RTV Drenthe gevoegd dat pas vanaf 20.00 uur in de lucht is.