Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt FC Dordrecht


Na het verlies in Eindhoven is FC Emmen er natuurlijk op gebrand om in eigen huis een positief resultaat te behalen. Afgaande op het vertoonde spel in de eerste wedstrijd moet dat ook mogelijk zijn hoewel FC Dordrecht een niet te onderschatten opponent is. Met nieuwe trainer Theo Bos aan het hoofd had de ploeg tegen FC Volendam lang het beste van het spel alleen de mogelijkheden in doelpunten om te zetten lukte de Dordtenaren niet.
Voor trainer René Hake blijft het voorlopig passen en meten om tot een ideale opstelling te komen. In het voorbije weekeinde werd Marijn Sterk gecontracteerd en nu is de komst van Matthieu Bemba definitief. ,,We moeten op dit moment dingen doen die je eigenlijk in de voorbereiding hoort te doen”, geeft de trainer van FC Emmen aan. ,,We hebben nu pas een normale selectie en is het zoeken wie het beste bij elkaar past en dat terwijl de competitie reeds is begonnen. Wanneer de ploeg echt klaar is valt moeilijk aan te geven. Het kan snel zijn, maar ook best wat langer duren. FC Dordrecht heeft daarbij ook geen ploeg waar je zo maar even overheen walst. Het is een elftal met snelheid en in Cecilio Lopes een gevaarlijke spits. Bij ons zal in vergelijking met de vorige week vooral het uitvoeren van de taken op een hoger niveau moeten liggen.”
 


Matthieu Bemba

 

Marijn Sterk met Jannes Wolters op de achtergrong. 

 

Trainersoverleg met Jannes Wolters, Joseph Oosting en Rene Hake.

FC Dordrecht gaat er prat op een van de laagste begrotingen in de Jupiler League te hebben maar dat wil niet zeggen dat er geen kwaliteit in de selectie zit. Trainer Theo Bos, bekend van Vitesse en FC Den Bosch, heeft ook kans gezien goede nieuwe spelers aan te trekken. Evenals FC Emmen met Jorrit Kunst en Shkodran Metaj deed hij ook een greep uit het beloftenteam van FC Groningen. Zo kwam Danny Post naar de Krommedijk die het afgelopen seizoen aan Cambuur was verhuurd. Ook Jerry Rijsdijk kwam vanuit Groningen naar Dordrecht. Beiden stonden in de basis tegen FC Volendam. Van ADO Den Haag kwam Roderick Gielisse, hij werd vier keer in de hoofdmacht van de Hagenaars ingezet, en de talentvolle verdediger Josimar Lima kwam over van Willem ll. Een belangrijke versterking is verder de geroutineerde Wilmer Kousemaker die van FC Den Bosch de overstap naar FC Dordrecht maakte.
Maar FC Dordrecht zag ook veel kwaliteit verloren gaan. Moussa Kalisse bijvoorbeeld vertrok naar Roemenië. Bart van Muyen en Marcel van der Sloot gingen naar promovendus FC Oss, Bart van Hintum werd door FC Zwolle aangetrokken terwijl Juanito Segueira en Didi Lonquet met onbekende bestemming van de spelerslijst zijn afgevoerd. De huurlingen Tom Beugelsdijk en Kai van Hese gingen terug naar ADO Den Haag.