Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd tegen Willem ll


In de laatste vijf duels, inclusief het bekerduel tegen SV Deurne, scoorde FC Emmen elf maal en incasseerde slechts een tegentreffer. Geen reden dus om iets te veranderen tenzij het blessures of schorsingen zou betreffen. Niemand is echter geschorst en er is slechts één geblesseerde speler in de selectie met Said Bakkati die nog voor onbepaalde tijd aan het revalideren is. Toch zijn er dingen die voor verbetering vatbaar zijn volgens trainer Joop Gall. ,,Elson Almeida bijvoorbeeld begon in de laatste wedstrijden wat hautain gedrag te vertonen en dat kunnen we absoluut niet hebben. Dat is jammer natuurlijk want in potentie is hij een eredivisie speler. Gelukkig erkent hij zelf het probleem en heeft beloofd het voortaan simpel te houden.”


Gall kijkt met plezier terug op de laatste wedstrijd tegen MVV ondanks de 0-0. ,,Vooral in de tweede helft waren wij de bovenliggende partij, de kansen die MVV kreeg hebben we echter ook zelf door foutjes ingeleid. Trainer Tiny Ruys van MVV zwaaide ons veel lof toe en dat hoor je ook niet zo vaak van de tegenpartij. Met deze ploeg is het plafond ook absoluut nog niet bereikt. Wel moeten we wat geconcentreerder spelen, we leiden ook zo maar de counters van de tegenpartij in. Dat moet er uit. Maar het enthousiasme dat deze selectie toont is een genot om naar te kijken. In de komende zware wedstrijden kunnen we bewijzen bovenin mee te kunnen draaien.”

Direct na afloop van de wedstrijd tegen Willem ll zal ongeacht het resultaat doelman Peter van der Vlag in het zonnetje worden gezet wegens het spelen van zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd. ,,Ik hoop dat het Emmer publiek dan even de tijd neemt om respect voor onze doelman op te brengen.” Gall hoopt natuurlijk ook dat het Drentse publiek de weg in grote getale naar het stadion kan vinden. De aanhangers van Willem ll schatten het duel al wel op de juiste waarde want het gasten vak zal met zo’n driehonderd supporters helemaal vol zitten. 

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.