Terug naar overzicht Terug

De lat gaat een stuk hoger voor FC Emmen


FC Emmen is al vijf wedstrijden, inclusief de beker, ongeslagen met een gelijkspel en vier overwinningen. Een fraaie reeks die de ploeg naar de zevende plaats heeft doen stuwen. Of FC Emmen klaar is voor een definitieve plek in de top van de subtop moet dus de komende weken blijken. Feit is dat de punten die tot nu toe zijn behaald, met uitzondering van het gelijke spel tegen nummer negen Jong Ajax, allemaal zijn veroverd op tegenstanders uit het rechterrijtje. Ze werden behaald, met tussen haakjes de huidige klassering, op VVV-Venlo (11), MVV (12), Excelsior (15), FC Den Bosch (16), Achilles ’29 (17), Jong FC Twente (18) en FC Oss (20). Het zegt echter niet alles, de competitie is in een nog redelijk pril stadium en diverse van de genoemde teams hebben de kwaliteit om een stuk hoger op de ranglijst te staan.

De wedstrijden reeks tussen FC Emmen en Willem II heeft geen grote traditie. Zaterdag ontmoeten ze elkaar pas voor de zevende maal wat natuurlijk heeft te maken met het feit dat de Tilburgers in goede doen op eredivisie niveau spelen. Het eerste duel in Emmen viel op 19 mei 1986 toen het in 0-0 eindigde. FC Emmen won overigens nog niet van Willem II. In het huidige Willem II gaat van spits Ruud Boymans met acht treffers de meeste dreiging uit. Maar ook Ali Messaoud weet regelmatig het doel van de tegenstander te vinden en heeft vijf keer gescoord. Opvallende aanvallers zijn verder Terell Ondaan en de pas achttienjarige Jeroen Lumu. Ondaan scoorde zelfs al twee maal tegen FC Emmen. Op de tweede wedstrijddag was hij nog in dient van Telstar en deed FC Emmen met twee fraaie goals de das om. Bij Willem II spelen verder dit seizoen twee ex-Emmenaren. Robbie Haemhouts speelde van 2007 tot en met 2009 54 wedstrijden voor FC Emmen dat hem van FC Den Bosch had overgenomen. Via Omniworld en Helmond Sport belandde hij drie jaar geleden bij Willem II en is daar een zeer gewaarde kracht. Norair Mamedov maakte ook deel uit van de selectie, hij stond de eerste twee duels in de basis maar heeft na 2 september niet meer gespeeld.


Tegenstander Willem II wil dolgraag weer terug naar de eredivisie waaruit het afgelopen seizoen degradeerde. En het is op de goede weg hoewel de bekeruitschakeling door de amateurs van Excelsior ’31 een smetje op de prestatielijst van trainer Jurgen Streppel is. In de competitie gaat het Willem II echter voor de wind. Wel heeft het twee uitwedstrijden verloren, tegen VVV Venlo en Fortuna Sittard, wat kansen lijkt te bieden voor FC Emmen.
 

Bud Brocken aan de bal, Walter Waalderbos zet een tackle in: uit Emmen-Willem ll van 21 februari 1987.