Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd tegen RKC Waalwijk


FC Emmen treedt vrijdagavond in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in vergelijking met de uitwedstrijd tegen Jong Ajax ongewijzigd aan. Trainer Dick Lukkien heeft geen aanleiding gezien om tegen RKC Waalwijk wijzigingen in de basisformatie aan te brengen. ,,Er waren wel kleine pijntjes”, aldus de coach,” zoals bij Issa Kallon en Henk Bos maar die zijn verholpen. Het duel in Amsterdam heeft vooral in de eerste helft veel kracht gekost.”


FC Emmens nieuwste aanwinst Cas Peters kan nog niet aan de selectie worden toegevoegd. Hij is donderdagmorgen in Zwolle gekeurd maar de aanmelding bij de KNVB was niet tijdig binnen om morgen inzetbaar te kunnen zijn. Dick Lukkien is uiteraard verguld met de komst van Peters. ,,Toch prachtig dat zijn komst naar Emmen zoveel positieve reacties heeft opgeroepen. Dat geeft een boost aan de club en het tekent ook zijn karakter.” De komst van Peters betekent overigens niet dat FC Emmen is uitgewinkeld. Er wordt nog steeds gespeurd naar een allround verdediger en een middenvelder.

RKC Waalwijk maakte een slecht seizoen door met de achttiende plaats en hoopte natuurlijk dit seizoen de weg om hoog te vinden. Dick Lukkien: ,,Ze zijn goed gestart met een overwinning op Telstar. Het is een enthousiast spelend elftal dat net als wij graag hoog druk wil zetten.” Trainer Peter van den Berg van RKC heeft voor routine gekozen om niet weer in de gevaarlijke zone te geraken. Met Johan Voskamp (256 wedstrijden, 109 goals), Fred Benson (273-80) en Serginho Greene (291-9) haalde hij een geweldig brok ervaring en scorend vermogen binnen. Voskamp kon net als Josimar Lima bij FC Emmen het nog geen hele wedstrijd volhouden, Greene speelde wel negentig minuten terwijl Benson was geschorst. Niet van de partij was ook de aalvlugge vleugelspits Moussa Sanou. FC Emmen won vorig seizoen twee keer van RKC: in Emmen werd het 6-1 en in Waalwijk wonnen de Emmenaren met 1-0.

FC Emmen: Telgenkamp: Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve, Danso, Krohne, Kallon.