Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd naar Volendam


Het elftal van FC Emmen dat vrijdagavond tegen FC Volendam gaat aantreden, is ongewijzigd in vergelijking met het thuisduel tegen Sparta Rotterdam. Van het rijtje geblesseerden kan de naam Boy Deul worden doorgehaald. Hij is weer zo goed als hersteld maar is in Volendam nog niet van de partij, ook niet als wisselspeler. Sander Rozema en Gaby Jallo blijven niet inzetbaar. Hun toekomst is nog ongewis, Jallo wordt pas op 4 maart geopereerd. Marcel Seip heeft last van een lies en moet rusten. Bij FC Volendam ontbreken verdedigers Sofian Akouili en Ties Evers wegens schorsingen.


Door de 3-1 zege van Jong Twente in de JENS vesting op De Graafschap werd VVV-Venlo de favoriet voor het kampioenschap van de derde periode. Het staat tweede achter NEC Nijmegen dat al een periode in bezit heeft en dus niet mee doet. Achter VVV-Venlo staan nog zes ploegen die in puntentotaal de Venloënaren op de laatste speeldag, die vrijdag wordt afgewerkt, kunnen passeren waaronder dus FC Emmen. De Emmenaren hebben samen met Sparta Rotterdam en FC Oss slechts een puntje minder dan VVV maar het doelsaldo van FC Emmen is aan de magere kant met plus 3, tegenover FC Oss plus 8 en Sparta zelfs plus 13. De Graafschap, FC Eindhoven en Roda JC hebben twee punten achterstand op VVV-Venlo. Opvallend is dat bijna alle kandidaten een thuiswedstrijd op het programma hebben, FC Emmen is de enige ploeg van de top zes in de periode die uit speelt.
Het programma voor de periodetitel kandidaten is als volgt: VVV-Venlo-Achilles ’29, Sparta Rotterdam-Jong FC Twente, FC Oss-Fortuna Sittard, FC Volendam-FC Emmen, De Graafschap-FC Eindhoven, NEC Nijmegen-Roda JC. 

De wedstrijden FC Volendam-FC Emmen springen er de laatste jaren uit wegens het grote aantal doelpunten die hier in worden gescoord. Het zijn ware schuttersfestijnen want in de laatste acht wedstrijden in Volendam werd nooit minder dan vier doelpunten per wedstrijd gescoord en met in totaal 45 goals staat het gemiddelde in deze reeks op 5,5 doelpunt per wedstrijd. Meestal was FC Volendam in het voordeel, het won zes van de acht, maar FC Emmen trok twee maal aan het langste eind waaronder de 1-5 in het vorige seizoen. Speelt de periode wat FC Volendam en FC Emmen deze keer een bijrol, de strijd gaat wel om de bezetting van de vierde plaats. FC Volendam staat momenteel een puntje voor en kan dus worden ingehaald.

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Misidjan, Olijve, Vossebelt, Bannink, Laghmouchi, Bergkamp, Peters.