Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd naar Maastricht


Waar FC Emmen met twee doelpunten verschil van SV Deurne won, bleef MVV met 3-1 de baas over eersteklasser TEC uit Tiel. Een andere gelijkenis is dat beide clubs het voordeel hadden van een man meer situatie. Waar FC Emmen na de pauze in  overtal geraakte, kreeg de tegenstander van MVV al voor de rust rood. In de Jupiler League lijkt het onderlinge verschil groot, FC Emmen staat immers zesde en MVV bivakkeert op de elf plaats. Maar in punten staan de Limburgers slechts drie achter FC Emmen en kunnen dus bij winst op gelijke hoogte komen.


MVV beleefde het afgelopen seizoen een uitstekend jaar. Het stond in de eerste helft van de competitie zelfs lang op de eerste plaats en stond op 1 maart van dit jaar toen FC Emmen op bezoek kwam nog steeds vast op de tweede plek. FC Emmen won toen verrassend met 2-1 en MVV kon vervolgens de hoge positie niet volhouden maar eindigde toch op de vijfde plaats. Trainer René Trost zag echter weinig perspectief en vertrok naar VVV-Venlo. Zijn opvolger is Tini Ruijs geworden die tot nu toe met wisselende resultaten heeft te maken. Tegen TEC had hij Maic Sema en Bryan Smeets uit de basis gelaten. Eerstgenoemde was licht geblesseerd en kreeg rust met het oog op het duel tegen FC Emmen. Smeets zit in een vormcrisis en moest met een rol als wisselspeler genoegen nemen. Mark Veldmate stond in Tiel ook niet in de basis maar viel wel in.

De opstelling van FC Emmen blijft dezelfde als in de afgelopen weken. Spits Roland Bergkamp ontbrak weliswaar op de donderdagtraining maar dat had met droevige omstandigheden in de familie te maken. Hij zal er in Maastricht gewoon weer bij zijn. De opstelling: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.
MVV: Castro, Geenen, Verdellen, Knops, Winkens, Rutjes, Van Hyfte, Secerovic, Sema, Maria, Ospitalieri.