FC Emmen onderuit tegen Jong FC Groningen

Hoewel FC Emmen met vrijwel alle routiniers aan het duel tegen Jong FC Groningen begon was het in de eerste helft niet opgewassen tegen de kwieke Groningers die beter combineerden en de meeste duels wonnen. Door fouten in het hart van de defensie kwam FC Emmen in de 11e en 12e minuut op een 2-0 achterstand die kort voor de rust werd vergroot tot 3-0. Na de thee kwamen Michael van der Kruis, Joos Valgaeren, Jesse Schotman en Kiran Bechan niet terug en werden vervangen door Marcel Pannekoek, Robin Demeijer, Rogier Krohne en Rick ten Voorde. Laatstgenoemde, voor wie NEC scout Ad Mellaard naar Assen was gekomen, smaakte het genoegen kort voor tijd te scoren maar de achterstand was toen al tot 4-0 opgelopen. Rogier Krohne verkleinde nog tot een ietwat draaaglijker 4-2 eindstand.
Bij FC Emmen ontbraken de geblesseerden Tim Matavz, Jannes Wolters, Morten Friis en Thomas Villadsen die last van zijn hamstrings had. Verder waren Kevin Görtz en Guus de Vries wegens ziekte niet van de partij.
FC Emmen-Jong FC Groningen (terrein: ACV) 2-4. 11. Tabaouni 0-1, 12. Tabapouni 0-2, 40. Eslik 0-3, 62. Tabaouni 0-4, 85. Ten Voorde 1-4, 88. Krohne 2-2.
FC Emmen: Brammer; Bevaart, Van der Kruis (46. Pannekoek), Valgaeren (46. Demeijer), Zijm, Schotman (46. Krohne), Ripson, Haemhouts, Verweij, Stroeve, Bechan (46. Ten Voorde).

Morten Friis, Tim Matavz en Thomas Villadsen plus vriendin (van rechts naar links) keken toe.

Fritz Korbach (tweede van links) was een aandachtig toeschouwer

Roy Stroeve lijkt een doorbraak te forceren.

De gewisselde spelers werden in de tweede helft door keepertrainer Richard Moes onder handen genomen.