FC Emmen onderuit tegen Bayer 04 Leverkusen 2

Rutger Worm probeert Tobias Haitz (4) af te stoppen.

Kelvin Maynard (links) ziet Hamadi Al Ghaddioui op zich af komen (Foto’s Boudewijn Benting)

Het onder 23 jaar elftal van Bayer Leverkusen speelt een matige rol in de Regionalliga West, het vierde niveau in Duitsland, en normaal gesproken hoeft FC Emmen daar niet voor onder te doen. De enige opvallende speler die in Emmen aan trad was de pas achttienjarige Braziliaanse rechtsback Carlinhos die tot de eerste selectie behoort. Maar het leek wel alsof de Emmenaren twee Coopertesten achter de rug hadden want vooral de ploeg die in de eerste helft op het veld stond was nauwelijks vooruit te branden. Veel balverlies en dus amper sprake van combinaties. De enige die er bovenuit stak was doelman Harm Zeinstra die een paar goede reddingen verrichtte maar ook twee keer kansloos was. Beide malen werden de Duitse goals ingeleid door foutjes van Kelvin Maynard die de voorkeur centraal achterin lijkt te krijgen ten koste van Mauricio Mazzetti. Na een kwartier veroorzaakte Maynard een strafschop die tot de 0-1 leidde. Balverlies van Maynard na een half uur spelen leidde de 0-2 in. Zeinstra slaagde er in eerste instantie nog in om het schot in een hoekschop om te buigen maar daaruit werd de 0-2 ingekopt. Vijf minuten voor de pauze had Anmar Almubaraki eigenlijk moeten scoren na aangeven van Antoine van der Linden. Hij was de doelman al gepasseerd maar zag het schot door een verdediger van de doellijn gehaald worden.

Anmar Almubaraki is doelman Niklas Lomb voorbij maar zal niet scoren

Mauricio Mazzetti bracht meer leven in de brouwerij.

Harm Zeinstra moest vier treffers incasseren (Foto’s FC Emmen Media)

Na rust verscheen FC Emmen met negen andere spelers, alleen Jorrit Kunst en Harm Zeinstra bleven staan, maar het leek weinig uit te maken. Na vier minuten stond het 0-3 via een kopbal en in de 57e minuut werd de Emmer defensie voor de vierde maal geklopt hoewel er deze keer een buitenspelluchtje aan hing. Pas daarna maakte FC Emmen de indruk een beter resultaat af te willen dwingen. De duels werden iets pittiger aangegaan en Mauricio Mazzetti verkleinde met een kopbal uit een vrije trap van Kay Velda tot 1-4. Zeven minuten voor het einde kwam er zelfs nog een tweede treffer bij via Wout Weghorst die na een voorzet van Marvin Wijks bij de eerste paal kon intikken. Er kwamen nog wat kansjes op een derde goal hoewel aan de andere kant Bayer Leverkusen nog naar 2-5 leek weg te lopen na een geslaagde vrije trap. Dat feest ging echter niet door omdat de vrije trap nemer over het hoofd had gezien dat scheidsrechter Ruud Bossen het teken voor een indirecte vrije trap had gegeven.

FC Emmen-Bayer 04 Leverkusen 2 2-4. 15. Marzullo (strafschop) 0-1, 31. Haitz 0-2, 49. Al Ghaddioui 0-3, 57. Marzullo 0-4, 71. Mazzetti 1-4, 83. Weghorst 2-4. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 350.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Kunst, Maynard, Van der Linden, Metaj, Bannink, Worm, De Wit, Almeida, Ter Heide, Almubaraki.
FC Emmen, tweede helft; Zeinstra; Kunst, De Groot, Görtz, Mazzetti, De Visscher, Mamedov, Velda, Wijks, Weghorst, Rojer.