FC Emmen D1 moet winst aan Vitesse/AGOVV laten

De overwinning voor de gasten was op zich wel verdiend. Vooral in de eerste helft waren er diverse kansen om op voorsprong te komen maar FC Emmen doelman Kjell Scherpen was meestal een behoorlijke sta-in-de-weg. Een keertje had hij geluk toen een Vitesse aanvaller de kruising trof. Echte kansen waren er voor FC Emmen in de eerste periode niet. Wel werd er goed halverwege even wat druk uitgeoefend met een scrimmage voor de goal, maar meer dan een hoekschop kwam daar niet uit. Tien minuten na de pauze kwam Vitesse/AGOVV op voorsprong. FC Emmen probeerde wat meer druk naar voren uit te oefenen, maar daardoor kreeg de tegenstander meer ruimte en die werd keurig benut: 0-1. De jeugdige Emmenaren lieten zich echter niet afbluffen en boden fel weerstand met af en toe ook goede combinaties. Tien minuten voor het einde leidde de eerste grote kans voor de thuisclub zelfs tot de gelijkmaker. Bas Aalderink, de jongste speler op het veld, stuurde spits Thijs Dallinga de diepte in en die rondde ineens af: 1-1. Vitesse/AGOVV bleef daarna met snelle uitvallen gevaarlijk en drie minuten na de gelijkmaker kwamen de gasten wederom op voorsprong. Bij de 1-2 stand bleef het hoewel Thijs Oosting in de slotfase nog bijna een mogelijkheid op de gelijkmaker kreeg na een foutieve terugspeelbal, maar doelman Van der Vaart van de gasten was net iets sneller bij de bal.
FC Emmen D1: Scherpen; Haak (56. Ebbinge), Timmerman, Seubers, Langeland, Luchies, Gerdes, Aalderink, Dallinga, Oosting, Roosken (40. Zwaagstra).

(Voor een uitgebreid verslag: zie JEUGD/NIEUWS)

FC Emmen C1-Achilles 1894 C1 9-1
De C-jeugd van FC Emmen speelde een laatste oefenwedstrijd tegen een op papier goede tegenstander want de Assenaren spelen in de derde divisie. De Emmenaren waren echter te sterk en hadden bij rust reeds een 5-1 voorsprong. Vooral de razendsnelle Raphael Ngendakumana was een plaag voor de gasten en nam vier treffers voor zijn rekening. Kjelt Engbers scoorde drie maal, Maikel Mol en Jochem Scholten maakten het negental vol.