FC Emmen onder twaalf komt sneu weg

FC Emmen JO13(2)-DZC ’68 JO13 2-3
De onder twaalf jeugd van FC Emmen leek aanvankelijk op een overwinning af te stomen, was vervolgens blij dat het nog een puntje aan de wedstrijd leek over te houden, maar ging in de allerlaatste minuut onderuit. De start van FC Emmen was prima en het had de controle over de wedstrijd. Het overwicht werd vervolgens ook in de score uitgedrukt. Maron Pol opende de score en Stan van Maanen verhoogde tot 2-0. Dat leek de ruststand te gaan worden maar in de slotminuut van de eerste helft scoorde de ploeg uit Doetinchem middels Kenji Tang tegen: 2-1. De gasten oefenden na de doelwisseling meer druk uit mede door het fysieke overwicht. FC Emmen hield echter lang stand maar moest vier minuten voor het einde de gelijkmaker incasseren: 2-2. Bram Scholten was de doelpuntenmaker voor DZC. Dan maar een puntje was de gedachte bij de Emmenaren, dat leek te lukken maar in de laatste minuut ging DZC toch nog met de winst aan de haal. Een vrije trap van Bent Veldmaat werd door een Emmenaar van richting veranderd waardoor doelman Bram Bartels kansloos was: 2-3.
FC Emmen JO13(2): Bartels; Speelman, Ten Voorde, Schnoing, Stegen (Slijngaard), Pol, Schulte, Schimmelpenning (Groen), Drenth (Boer), Lambers (Sietsma), Van Maanen.

Winsum JO12(1)-FC Emmen JO11(1) 1-15
De Emmenaren hadden de thuiswedstrijd al met 16-0 gewonnen zodat er niet veel druk op het duel stond. De doelpunten productie kwam in de zesde minuut op gang nadat kort daarvoor al tweemaal de lat was geraakt. De 0-1 kwam op naam van Mike Rutgers, Amadou Doumbaya (7) en Björn Zoetekouw  (13) zorgden binnen een kwartier voor een 0-3 voorsprong. Daarna was het even stil want pas in de 21e minuut viel de 0-4 middels Björn Zoetekouw. FC Emmen ging uiteindelijk de rust in met een 0-6 voorsprong dankzij twee treffers van Delano van Coevorden. Na de pauze ging de schiettent helemaal open. De Groningers werden aan alle kanten voorbijgelopen door de oppermachtige Emmenaren. Jona Giesselink, Damiën van der Scheer, Amadou Doumbaya en nogmaals Jona Giesseling tilden de voorsprong naar de dubbele cijfers (0-10).  Amadou Doumbouya (2 keer), Delano van Coevorden en Mike Rutgers zorgden voor de 0-14 tussenstand waarna Winsum er zo waar in slaagde de eretreffer te produceren. Doelman Beorn Wind werd uit een strafschop geklopt: 1-14. De laatste treffer van de dag kwam op naam van Mike Rutgers die de eenzijdige wedstrijd besloot met de vijftiende goal van de Emmer formatie.

FC Emmen JO15(1)-Flevo Boys JO15 4-0
FC Emmen was heer en meester. Al na twintig seconden werd de keeper goed afgejaagd door Jerginio Laken, voor wie het daarna een koud kunstje was om de 1-0 te scoren. Na zeven minuten kopte Florian Zeqiri de 2-0 binnen. Het leek een monsterscore te worden, maar ondanks het vele balbezit lukte dat niet helemaal. De ploeg uit Emmeloord was na het overrompelende begin in een soort handbalverdediging gaan voetballen rond de eigen verdediging. Bij FC Emmen werd er goed gevoetbald tot het zestienmetergebied, maar was de laatste pass niet goed genoeg om de score uit te breiden. Na de rust ontwikkelde zich een identiek beeld: veel balbezit, leuke combinaties maar binnen het zestienmetergebied slordig. Na 38 minuten was het wel raak. Florian Zeqiri wist de bal vrij te spelen en schoot het leer prachtig en onhoudbaar in de bovenhoek. In de laatste minuut werd de eindstand 4-0 na een rake kopbal van Damien Zwikker. FC Emmen had een eenvoudige middag, waarbij het vergat het grote overwicht in een hoge score om te zetten.
FC Emmen JO15(1): Sibon; Meijer, Zwikker, Boer, Brouwer, Teterissa, Kuik (Smit), Strik, van der Haar (Bosch), Laken (Ridderbusch), Zeqiri.