Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 19 uitgebekerd


ONS Boso Sneek JO19-FC Emmen JO19 2-1 (beker)
De koploper uit de vierde divisie bleek te sterk voor FC Emmen onder 19. De Emmenaren speelden een teleurstellend duel ondanks dat ze binnen vier minuten al op een 0-1 voorsprong kwamen. Lorenzo Hindriks was de maker uit een vrije trap maar drie minuten later stond het reeds gelijk door een treffer van de Sneker Jan Dommerholt. FC Emmen onder 19 heeft met veel blessureleed te maken en deze dag was ook nog aanvalsleider Kjelt Engbers geschorst. De vleugelverdedigers Mark van den Berg en Merik Sliedrecht begonnen daarnaast niet al te fit aan de wedstrijd en moesten na een helft worden gewisseld. Een hobbelige kunstgrasmat en een matig fluitende scheidsrechter maakten de misère bij FC Emmen compleet. Na de 1-1 kreeg Sander de Grote nog een redelijke mogelijkheid op de 1-2 maar faalde oog-in-oog met de Sneker doelman. Een kwartier na de rust viel de winnende treffer voor ONS Sneek en wederom was Jan Dommerholt de maker.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht (46. Deiman), Van Dijk, Wielink, Van den Berg (46. Verheul), Berends, Bijlsma, Hindriks, Ngendakumana, Scheper, De Grote.

PEC Zwolle JO17-FC Emmen JO17 4-0
Een forse domper voor FC Emmen onder 17  dat ver onder de maat voor de dag kwam. In de eerste helft ging het nog wel want de stand werd dubbelblank gehouden. Het spel was echter nauwelijks acceptabel. Met de gedachte van dat er nog van alles mogelijk is gingen de Emmenaren de tweede helft in. Maar het dubbeltje wilde maar niet vallen. 
De tweede helft was van nog minder gehalte . In de 47e minuut opende de thuisclub de score na slecht wegwerken in de Emmer defensie. Tot de zestigste minuut bleef het aan beide kanten matig maar toen liep PEC Zwolle uit naar 2-0. Daarna was FC Emmen helemaal het spoor bijster en liep PEC uit naar een 4-0 overwinning. De Emmenaren zetten hier eigenlijk helemaal niets tegen over, overal te laat, alibi druk zetten, geen honderd procent geven:  het was het allemaal net niet.
FC Emmen: Jalving, Osazee, Timmerman, Luchies (61. Verheul), Roosken; Aalderink, Keen (61. Brand), Quispel (72. De Vries), Margaritha (72. Zwaagstra), Dallinga, Carty (72. Dokter)

Alphense Boys JO15-FC Emmen JO15 4-4
Een elftal dat een kwartier voor tijd op een 4-1 achterstand staat, maakt zich over het algemeen weinig illusies meer. FC Emmen onder 15 dacht er echter anders over en sleepte alsnog een gelijkspel uit het vuur. De wedstrijd was voor de Emmenaren goed begonnen. In de tiende minuut bracht Jeroen Welles de stand op 0-1 op aangeven van Toine Slor. Er leek niets aan de hand maar de thuisploeg zag kans na een onderschepping op gelijke hoogte te komen. Plotseling was FC Emmen het spoor bijster en incasseerde voor rust nog een tweede goal. Na rust zette de thuisploeg FC Emmen op een 4-1 achterstand en het had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Met wat omzettingen begon FC Emmen een kwartier voor tijd opeens te draaien. Dion Klaassen was naar de spits gedirigeerd en maakte de 4-2. Bjorn Plaggenborg verkleinde tot 4-3 en twee minuten voor tijd knalde de goed spelende Jeroen Welles de luid bejubelde gelijkmaker binnen.
FC Emmen JO15: Meier; Bjorn Klaassens, Dion Klaassen, Dijk, De Roo, Slor (Abad), Draisma (Schuiling), Plaggenborg, Lie-a-Lien, Gierveld (Meinen), Welles.

FC Emmen JO14-Achilles ’29 2-0
Een verdiende overwinning voor FC Emmen onder 14 op hekkensluiter Achilles ’29 onder 14. Toch viel de oogst aan doelpunten ietwat tegen. De Groesbekers legden het accent op de verdediging en daar vond FC Emmen maar moeilijk het goede antwoord op. Het speelde af en toe slordig en aan de zijkanten gebeurde te weinig. In de 22e minuut lukte het wel toen Edgar Meijles zijn ploeg aan de leiding bracht. Giel Fransen kende daarna nog enkele goede momenten maar de rust ging in met 1-0. Na de rust ging de thuisclub met een driemans verdediging en vier middenvelders spelen en Achilles ’29 had weinig of niets in te brengen. De score bleef evenwel beperkt tot de 2-0 in de 44e minuut van Tim Mulder.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Slomp, Bulder (Sieljes), Meijles (Jacobs), Mansaray, Hulshof, Fransen, Roufs, Nijgh, Kriekjes (Broers), Mulder.

FC Emmen JO13(1) – PEC Zwolle JO13(1) 0-0. FC Emmen wns.
FC Emmen JO13(1) heeft zich voor de volgende bekerronde geplaatst door PEC Zwolle, de nummer drie uit de competitie, na het nemen van strafschoppen te verslaan. Na de reguliere speeltijd stond het 0-0. Vanaf de aftrap was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij PEC Zwolle lichte voordelen had in de eerste helft en FC Emmen beter was in de tweede helft. In een spannende wedstrijd zonder hele grote kansen moesten dus strafschoppen de beslissing brengen. In totaal nam elk team acht strafschoppen waarin FC Emmen de overhand hield vooral door goed werk van doelman Wouter Sibon die vier strafschoppen stopte.
FC Emmen JO13(1): Sibon; Kuik, Funke, Tempelman, Egberts, Zwikker (Falke), Dijkstra, Zegiri (Meijer), Ridderbusch, Lamberink, De Munnik.

Staphorst JO11(1)-FC Emmen JO11(1) 4-10 (beker)

FC Emmen JO11(2)-DESZ JO11 3-4 (beker)