FC Emmen onder 19 toont veerkracht

FC Emmen JO19-Excelsior Rotterdam JO19 3-2 (rust 0-2)
Het was beslist geen saaie wedstrijd tussen de oudste jeugdteams van FC Emmen en het Rotterdamse Excelsior. Er gebeurde van alles met strafschoppen, veel doelkansen en een interessant scoreverloop. Immers de thuisclub slaagde er in na de thee een 0-2 achterstand compleet weg te werken. Dat ging niet zonder slag of stoot want in de eerste helft was Excelsior duidelijk de betere ploeg. Het scoorde in de eerste periode tweemaal, in de 33e en 38e minuut, maar de achterstand voor de Emmenaren had ook ruimer kunnen uitvallen. In de twaalfde minuut na rust knabbelde FC Emmen iets van de achterstand af toen Jordy Luchies uit een wegens hands gegeven strafschop scoorde . FC Emmen kreeg vervolgens een paar mogelijkheden die niet werden benut maar in de 77e minuut kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Op aangeven van de sterk spelende Luciano Carty bracht Jeroen Welles de gelijkmaker op het scorebord: 2-2. De sfeer in het veld was er overigens niet beter op geworden. Vooral Excelsior kon het niet in de leiding van scheidsrechter Wensink vinden wat de ploeg zes gele kaarten en een rode voor de trainer opleverde. De winnende goal kwam uiteindelijk van de voet van Joris Adams na een overtreding op Carty. Hij deed dat in tweede instantie want de eerste strafschop diende te worden overgenomen. Het bleef spannend tot het einde toe maar FC Emmen hield de punten in de knip.
FC Emmen JO19: Haak; Van Leeuwen (73. Paulina), Luchies, Caciano, Klaassens, Scholte, Adams, Carty, Duit, Plaggenborg, Slor (66. Welles).

Hercules JO17-FC Emmen JO17 1-3
FC Emmen onder 17 heeft de laatste competitiewedstrijd in 2019 gewonnen. De ploeg van trainer Björn Zwikker won met 1-3 bij Hercules JO17-1 en boekte daarmee de vijfde zege op rij. Het werd een hectische middag in Utrecht. FC Emmen onder 17 was veel beter dan de thuisploeg maar kwam na twintig minuten spelen met tien man te staan. Vincent de Roo moest inrukken na een harde tackle. Even daarvoor leek Djairo Fik te scoren, maar zijn vrije trap kwam terecht op de paal. De tien Emmenaren kwamen echter wel op achterstand. Aanvoerder Joey Roufs maakte ongelukkig hands waardoor de bal op de stip ging. Doelman Bas Runhart werd gepasseerd. Ook met een man minder was FC Emmen beter. De gelijkmaker viel dan ook nog voor rust. Na een voorzet van Jamai Kriekjes scoorde Edgar Meijles. In de tweede helft ging FC Emmen onder 17 op zoek naar de voorsprong. Na een uur spelen scoorde Joey Roufs. De grensrechter vlagde nog wel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt terecht goed. Na de goal moest ook Hercules verder met tien man. De doorgebroken Jamai Kriekjes werd neergehaald. De toegekende vrije trap werd vervolgens benut door Djairo Fik. Met de 1-3 was de buit binnen. In de slotfase creëerde FC Emmen onder 17 nog een aantal grote kansen, maar doelpunten vielen er niet meer. FC Emmen onder 17 gaat na vijf gewonnen wedstrijden op rij lekker de winterstop in.
FC Emmen JO17: Bas Runhart, Djairo Fik, Jordy Egberts (65. Maurice Tinholt, Dave Funke, Vincent de Roo, Jerginio Laken (50. Damiën Zwikker), Thom Hulshof (70. Stefan Kuik), Joey Roufs (70. Frank Boer), Tyrell Strik (65. Nigel Teterissa), Jamai Kriekjes, Edgar Meijles.

FC Emmen JO15(1)-Blauw Wit ’34 JO15 11-1
FC Emmen begon in een andere formatie dan gebruikelijk want de trainer had gekozen voor een 3-2-3-2 en dit pakte goed uit. FC Emmen begon uitstekend met in de eerste minuut een goede kans voor Mats Kartoidjojo, niet veel later maakte hij dan toch de 1-0 na een mooie voorzet van Joel Paulina. De ban was gebroken en FC Emmen drukte door. Het tweede doelpunt was er weer een voor Mats Kartoidjojo, na een prima voorzet van Dardan Sehi kon de spits binnen koppen. Na 16 minuten was het de beurt aan Joel Paulina die vier tegenstanders achter zich liet en de bal in de verre hoek schoof. Jan Doldersum werd de diepte ingestuurd door Paulina, hij maakte geen fout en scoorde in de 19e minuut de 4-0. Door een fout op het middenveld van FC Emmen kon Blauw Wit profiteren en bij de eerste kans gelijk de 4-1 te scoren. FC Emmen bleef niet in de teleurstelling hangen en maakte na twee minuten de 5-1 door Jan Doldersum. In de tweede helft was FC Emmen gelijk weer de bovenliggende partij maar het duurde tot de 44e minuut voordat er weer werd gescoord, Deze keer was het wederom Mats Kartoidjojo  die de 6-1 binnen gleed na een mooie assist van Jan Doldersum. De 7-1 was een klutsbal waarvan Jan Doldersum profiteerde. Na sterk doorgaan aan de linkerkant van Jesper Mosselaar was het voor Mats Kartoidjojo een koud kunstje om de bal binnen te werken. en werd het 8-1. De 9-1 was identiek als de 8-1 en nu was Jan Doldersum de doelpuntenmaker. De 10-1 werd gescoord door Joel Paulina en het slotakkoord werd gezet door de hard werkende Jesper Mosselaar.

FC Emmen JO15(2)-Grol JO15 2-0
FC Emmen onder 14 heeft de thuiswedstrijd tegen sv Grol JO15-1 met 2-0 gewonnen. Na een matig begin zag het daar in de eerste helft niet naar uit. De bezoekers uit Groenlo, twee plaatsen hoger genoteerd dan FC Emmen onder 14, kregen voor het rustsignaal een heleboel kansen. Ondanks dat bleven de Emmenaren toch nog overeind tegen de fysiek veel sterkere gasten. Na rust kwamen de Emmenaren eindelijk in het ritme en werd er veel beter gespeeld dan voor de pauze. Al vrij snel in de tweede helft kregen de Emmenaren een grote kans, maar zowel Joep ten Napel, Finn Hoogeveen als Dan Ntiharirizwa misten achtereenvolgens. Uiteindelijk kwamen de Emmenaren toch op voorsprong. Tobias Swart had na een vrije bal alle ruimte om te scoren. Zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman van Grol onder 15, maar Mike Kriekjes wist de rebound binnen te werken. Vlak voor het sluiten van de markt besliste FC Emmen het duel. Wederom stond Tobias Swart aan de basis van het doelpunt. Hij zette Joep ten Napel vrij voor de keeper, die beheerst afrondde.

Helmond Sport JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 3-4

ATC ’65 JO13-FC Emmen JO13(2) 4-0