Emmen met tien man onderuit in Venlo

FC Emmen heeft in Venlo met 2-0 verloren van directe concurrent VVV. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, maar in de tweede helft heeft de ploeg van Dick Lukkien gestreden om de vroege achterstand weg te werken.

De thuisploeg was al na één minuut dichtbij de openingstreffer. Johnatan Opoku en Peter van Ooijen stuitten allebei op Dennis Telgenkamp.

Meteen was duidelijk wat het spelbeeld van de eerste helft zou zijn; Emmen heeft het vaakst de bal en VVV probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden door te anticiperen op slordigheden van FC Emmen.

Al snel leidde dat tot een treffer. VVV-rechtsback Tobias Pachonik stoomde op aan de rechterkant en gaf voor op Opoku, die het kopduel van Miguel Araujo won en de 1-0 binnenkopte.

De Emmenaren wisten geen echte kansen te creëren met het balbezit. Lange ballen kwamen niet aan en de tweede bal was keer op keer voor VVV. De Venlonaren trokken zich massaal terug en werden in de tegenaanval via Jerome Sinclair en Haji Wright wel gevaarlijk. Ook Van Ooijen kreeg nog tweemaal de kans op 2-0, maar hij raakte met een volley de lat en zijn andere poging stuitte op Araujo.

Het grootste gevaar van de Drenten kwam uit vrije trappen van Sergio Peña. Een streep van dertig meter ging net over, een bekeken bal vanaf twintig meter ging via de muur naast.

Lukkien: “Ik was verbaasd, na de eerste helft. We wisten precies wat VVV de afgelopen weken doet, maar we leken toch verrast door hun spel. In de eerste helft hebben we ver onder ons niveau gespeeld. We hadden druk op de bal moeten zetten en aan de bal creatiever moeten zijn.”

Gestreden, maar zonder resultaat

De thee zorgde voor een heel andere tweede helft, waarin de ploeg van Lukkien (met Jafar Arias in de ploeg als vervanger van Kolar) meer met het balbezit deed. Al na ruim vijf minuten raakte Nikolai Laursen de lat en schoot Michael Chacon laag naast de verkeerde kant van de paal.

Daarna ontsnapte VVV aan een rode kaart. Aanvoerder Danny Post raakte Peña met een sliding van achteren, maar kwam weg met geel. Hetzelfde gold aan het eind van de eerste helft voor Nils Röseler, die op de achillespees van Marko Kolar ging staan.

Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet waren vanaf de zijkant nog dichtbij de gelijkmaker. Laatstgenoemde moest er twintig minuten voor tijd na ingrijpen van de VAR af vanwege een overtreding op Evert Linthorst.

FC Emmen ging achterin één op één spelen en dat leidde tot kansen over en weer. Namens VVV schoot Wright over, Emmen was via invallers Robbert de Vos en Arias dichtbij de gelijkmaker.

In blessuretijd voorkwam Telgenkamp een zekere 2-0, toen VVV met twee spelers op de doelman af ging. In de vijfde minuut extra tijd scoorde Van Ooijen wel in de tegenaanval, hij krulde de bal in de verre hoek.

“Na de rode kaart hebben we nog twee goede kansen gehad,” doelt Lukkien op de mogelijkheden van De Vos en Arias. “Dan gebeurt er blijkbaar iets in de ploeg. Maar het is een verdiende nederlaag. We moeten dit doorbreken, gewoon door te doen wat we kunnen.”

FC Emmen blijft zo zonder uitzege in het huidige eredivisieseizoen en heeft met vijftien punten uit zestien wedstrijden nu evenveel punten als VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, tegen Sparta. Koop meteen je tickets voor deze kraker en steun de ploeg!

VVV-Venlo – FC Emmen: 2-0