FC Emmen onder 19 pakt moeizaam punt tegen Be Quick 1887

De beide oudste jeugdteams van FC Emmen moesten zaterdag genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. FC Emmen onder 14 en onder 13(1) wonnen echter hun thuiswedstrijden.

FC Emmen JO19-Be Quick 1887 JO19 2-2
Het zag er naar uit dat Bas Sibum zijn debuut als trainer van FC Emmen onder 19 met een nederlaag zou moeten beginnen, maar in de eerste minuut van de extra tijd zorgde Sander de Grote alsnog voor de gelijkmaker. FC Emmen had bij winst de Groningers kunnen passeren maar deed op het einde van de dag toch goede zaken omdat koploper Quick Boys een nederlaag leed. Er is nu een kopgroep van vier teams die onderling slechts twee punten verschillen. FC Emmen en Be Quick waren redelijk tegen elkaar opgewassen waarbij de thuisclub na een klein half uur de openingstreffer liet aantekenen. Een vrije trap van Thom Scheper werd door de Be Quick doelman, die door Levon van Dijk werd gehinderd, gemist waardoor het na 26 minuten 1-0 stond. De voorsprong verdween in de 30e en 33e minuut echter volledig door twee onnodige goals. Bij de 1-1 stond de verdediging niet op te letten en bij de 1-2 werd de inzet van richting veranderd waardoor doelman Kjell Scherpen kansloos was. Na de pauze moest FC Emmen op jacht naar minimaal de gelijkmaker en die had er in de 69e minuut kunnen komen toen FC Emmen een strafschop wegens hands kreeg toegewezen. De amper in het veld staande invaller Lorenzo Hindriks zag zijn schot echter door Be Quick keeper Pikkemaat tot hoekschop worden verwerkt. De gasten waren af en toe gevaarlijk met uitvallen maar doelman scherpen stond goed op te letten. In de 90e minuut kreeg FC Emmen toch nog loon naar werken toen invaller Sander de Grote van dichtbij kon intikken. De extra tijd duurde vervolgens nog negen minuten veroorzaakt door voortdurend omvallende Groningers die blessures veinsden maar af en toe ook echt behandeling nodig hadden. FC Emmen kon er echter niet meer uitpersen en was op het eind toch nog blij met de 2-2.
FC Emmen JO19: Scherpen: Van den Berg, Wielink, Van Dijk, Sliedrecht, Berends (66. Hindriks), Scholten (73. De Grote), Deiman, Scheper, Ngendakumana, Engbers.
DSCF3075

Bas Sibum ziet dat zijn tijd is gekomen.

DSCF3086

Be Quick doelman Bram Pikkemaat grijpt mis bij de vrije trap van Thom Scheper.

DSCF3099

Sander de Grote (11) heeft haast na de 2-2 te hebben gescoord.

FC Volendam JO17-FC Emmen JO17 2-2
Er zat geen leven in FC Emmen, de scherpte en strijd ontbrak. In een gelijk opgaande wedstrijd was het na tien minuten Jearl Margaritha die uit een steekpass van Freddy Quispel de score opende: 0-1. In plaats van dat dit vertrouwen schonk, werd het spel er alleen maar onrustiger van aan Drentse zijde. Na 32 minuten werd de stand gelijk getrokken door de mee opgekomen centrale verdediger Mike Eerdhuijzen die uit een vrije bal, de bal binnen kopte. Vanaf de zijkant leek het haast een onmogelijke hoek. Nu was het alle hens aan dek bij de Emmenaren, de wijdbroeken roken bloed. Een goed ingeschoten bal van Bas Aalderink werd ook nog eens geblokt door Thijs Dallinga. Tot aan de rust bleef de stand ongewijzigd.

Na de rust veranderde het spelbeeld hoewel FC Emmen wel meer kansen kreeg dan voor de rust. Nu kwam FC Volendam echter op voorsprong door wederom Mike Eerdhuijzen, die koppend de 2-1 aan tekende in de 51e minuut. Een kopie van hun eerste doelpunt. FC Emmen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar daardoor kwam er ook ruimte voor FC Volendam. In de 55e minuut was het ook Jearl Margaritha die zijn tweede goal van de dag maakte: 2-2. Dat het niet de dag van Thijs Dallinga was, bleek uit vier kansen vlak achter elkaar, die niet aan de spits waren besteed. Er kwamen aan beide kanten nog wel kansen, maar het bleef bij 2-2.
FC Emmen JO17: Robin Jalving; Lesley Osazee, Matthijs Verheul, Jordy Luchies, Luciano Carty; Bas Aalderink, Jelmer Keen, Freddy Quispel (75e Ronan Zwaagstra); Jearl Margaritha; Thijs Dallinga; Ruben Roosken.

PEC Zwolle JO15-FC Emmen JO15 3-2
In de eerste helft heeft FC Emmen onder 15 geprobeerd de koploper onder druk te zetten. Die vlieger ging evenwel niet op wat zeker lag aan het hoge niveau van de Zwollenaren die de rust ingingen met een 3-0 voorsprong. In de tweede helft speelde FC Emmen veel compacter en kwam terug tot 3-2 door Bjorn Plaggenborg en Jeroen Welles. Een echt slotoffensief zat er jammer genoeg niet meer in.
FC Emmen JO15: Meijer: Luke Dokter, Meijles, Klaassens, Gierveld (Abad), Dijk, Schuiling, Slor (Plaggenborg), Lie-a-Lien, Klaassen, Welles.

FC Emmen JO14-MVV Maastricht JO14 1-0
De eerste overwinning in de voorjaarscompetitie voor FC Emmen onder 14. De ploegen waren aan elkaar gewaagd met de Limburgers in de eerste helft iets beter terwijl de thuisploeg de tweede helft voor zich kon opeisen. De enige treffer in de wedstrijd werd gescoord door Boy Nijgh in de 45e minuut.
FC Emmen JO14: Van der Zwaag; Bulder, Jakobs, Slomp (Funke), Mandsaray, Hulshof, Nijgh, Nijmeijer (Fransen), Broers, Kriekjes, Mulder (Egberts)

FC Emmen JO13(1)-FC Utrecht JO13(1) 1-0
De wedstrijd stond in het teken van hard werken. Goed voetbal was er niet te zien, waarbij FC Utrecht in het eerste kwartier iets beter was. Toch was het FC Emmen dat op voorsprong kwam nadat Florian Zeqiri in de 26ste minuut werd gevloerd in de zestien meter. Dave Funke schoot deze buitenkans onberispelijk binnen en dat leidde tot de 1-0 ruststand. Na de rust golfde het spel op en neer en begon FC Utrecht wat meer naar voren te voetballen. Dankzij de uitstekende keeper Wouter Sibon bleef de nul gehandhaafd. In de 50ste minuut kreeg FC Utrecht een penalty, maar gelukkig voor FC Emmen ging de bal via de paal uit het doel. De 1-0 kwam niet meer in gevaar tot het eindsignaal van de scheidsrechter. Een hardwerkend FC Emmen pakte op basis van strijdlust drie belangrijke punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen NEC/Top Oss op het programma.
FC Emmen O13 (1): Sibon, Tempelman, Funke, Falke, Egberts, Zwikker, Zwaagstra, Dijkstra (Ridderbusch), Zeqiri (Meijer), Lamberink, Kuik.

Schalkhaar JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 7-2
De Emmenaren begonnen prima en kregen in de eerste tien minuten kansen via Jan Doldersum en Mats Kartoidjojo maar de doelman van de thuisclub gaf geen krimp. Daarna nam het counterende Schalkhaar het heft in handen maar scoorde pas in de 25e minuut. Op slag van rust werd het ook nog 2-0 terwijl een goal van Jan Doldersum onterecht werd afgekeurd. Na de thee bood FC Emmen opnieuw goed partij en Janiek Jongsma verkleinde de achterstand tot 2-1. Uit een vrije trap van Janniek Jongsma werd het zelfs 2-2. Toen het fysiek veel sterkere Schalkhaar een kwartier voor tijd op 3-2 kwam, gaf FC Emmen nog steeds niet op. Het kreeg ook kansen zo miste Peter Quispel een strafschop maar de doelpunten vielen allemaal aan de kant van de thuisploeg.
FC Emmen JO13(2): Van Dijk; Dogan (Sehi), Smid (Huls), Jongsma, Bosch, Quispel, Bijkerk, Jansen (Joesten), Kartoidjojo, Doldersum, Van Velzen (Usta).