Terug naar overzicht Terug

FC Emmen doet goede zaken in Helmond


FC Emmen deed goede zaken door de uitwedstrijd tegen Helmond Sport met 3-1 te winnen. Het passeerde daardoor de Helmonders op de ranglijst en kan die positie de komende vrijdag verstevigen wanneer het bezoek krijgt van Fortuna Sittard.


FC Emmen was gezien de positie op de ranglijst aan zichzelf verplicht om te winnen van Helmond Sport waardoor de hoop op deelname aan de play offs overeind zou worden gehouden. De gedachte dat Helmond Sport zich wilde revancheren voor het pak slaag dat het een week eerder van VVV Venlo kreeg toegediend, kwam echter niet uit. Zeker in de eerste helft leek het meer op aangeschoten wild waarvan FC Emmen dankbaar profiteerde. De rust ging in met een 0-3 stand waarna de Emmenaren in het tweede bedrijf slechts een tegentreffer toestonden.

Een belangrijke rol speelde deze keer Issa Kallon. Het snelheidswonder uit Utrecht wil altijd zo graag scoren maar het percentage geslaagde doelpogingen ligt bij hem niet bijster hoog. Maar deze keer lukte het wel met een wonderschone treffer in de rechterbovenhoek. Hij onderschepte in de zevende minuut een slecht weggewerkte bal van uitgerekend ex-FC Emmen jeugdspeler Stephen Warmolts en maakte het vanaf een meter of 25 schitterend af. Het gaf FC Emmen zelfvertrouwen terwijl dat bij de thuisclub naar het nulpunt zakte. FC Emmen controleerde in feite de eerste helft en bouwde na een klein half uur de voorsprong uit naar 0-2. Josimar Lima stuurde Cas Peters de diepte in die vervolgens het karwei professioneel afmaakte: 0-2. Tien minuten later viel vervolgens de 0-3, Frank Olijve veroverde de bal op Stephen Warmolts en zette Cas Peters vrij voor doelman Kaya die in eerste instantie de inzet keerde maar vervolgens kansloos was op de rebound van Frank Olijve. Cas Peters kreeg kort daarop nog een mogelijkheid op de 0-4 maar doelman Ferhat Kaya was hem deze keer de baas.

8

Issa Kallon in extase na zijn doelpunt van het jaar.

24

Cas Peters verschalkt doelman Ferhat Kaya voor de 0-2.

23

Tim Siekman in duel met Jordy Thomassen.

Het was duidelijk dat Helmond Sport trainer Roy Hendriksen in de pauze geen genoegen wenste te nemen met de ondermaatse prestatie van zijn ploeg. En zijn oproep aan de spelers om te pogen er nog iets goeds uit te slepen, leek succes te hebben. Het kreeg al in de eerste minuut twee redelijke mogelijkheden maar het liep met enig kunst- en vliegwerk wat FC Emmen betrof goed af. Hendriksen had overigens in de pauze drie spelers voor de warming up het veld opgestuurd maar wisselde pas na vier minuten spelen. Een wat vreemde manoeuvre maar Helmond Sport hield in elk geval het eigen doel verder schoon en bracht FC Emmen af en toe lichtelijk in de problemen.

33

Frank Olijve (geheel rechts) heeft zojuist de 0-3 gescoord.

45

In de 67e minuut komt Genero Zeefuik Alexander Bannink aflossen.

47

Genero Zeefuik met Stephen Warmolts in de rug.

50

Doelman Dennis Telgenkamp incasseert hier de 1-3 (Foto’s: Bennie Wolbers).

Bij FC Emmen was het wachten op het inbrengen van Genero Zeefuik die in de 67e minuut als vervanger van Alexander Bannink zijn debuut voor FC Emmen maakte. Voor zijn laatste competitie optreden op Nederlandse bodem moet worden teruggegaan naar 22 maart 2014 toen hij in de laatste vijf minuten voor FC Groningen inviel tegen Vitesse. De afgelopen maanden in Turkije kwam hij voor het laatst op 27 november j.l. in actie toen hij in de 83e minuut mocht invallen. Het was duidelijk dat van Zeefuik nog geen wonderen mogen worden verwacht. Hij mist ritme, goed meetrainen is nog altijd iets anders dan een wedstrijd spelen. FC Emmen werd in de slotfase nog op een tegentreffer van Furghill Zeldenrust getrakteerd waardoor de stand voor Helmond Sport een nog wat draaglijker aanzien kreeg.

FC Emmen trainer Dick Lukkien had een goede eerste helft van zijn ploeg gezien. “Ons tactisch plan slaagde en we scoorden op de goede momenten. Misschien wel een beetje slordig soms maar ik was tevreden. Je weet dat na de rust de tegenstander anders uit de kleedkamer komt en daar hadden we wat moeite mee. Vooral omdat Helmond Sport steeds opportunistischer ging spelen. Dat tegendoelpunt had zelfs ook best eerder kunnen vallen.’’

Helmond Sport-FC Emmen. Scheidsrechter: Oostrom. 7. Kallon 0-1, 28. Peters 0-2, 38. Olijve 0-3, 81. Zeldenrust 1-3. Gele kaart: Braber, Edwards (Helmond Sport), Bos (FC Emmen). Toeschouwers: 1516.

Helmond Sport: Kaya; Justiana, Van Koesveld (49. Hiwat),Warmolts, Zeldenrust, Edwards, Höcher (49. Janzen), Thomassen, Braber, Ten Den (79. Bourdouxhe)
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Bos, Kallon (76. Loen), Bannink (67. Zeefuik), Olijve, Peters, Klok (84. Türk).

Statistieken Helmond Sport-FC Emmen:
Balbezit: 50-50%
Doelpogingen: 8-5
Schoten op doel: 3-5
Schoten naast doel: 5-0
Vrije trappen: 21-26
Hoekschoppen: 4-0
Reddingen doelman: 2-2
Gele kaart: 2-1