Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 19 pakt drie punten


Met nog vier wedstrijden te gaan is de strijd om de koppositie in de tweede divisie nog steeds bijzonder spannend. FC Emmen versloeg in eigen huis Holllandia maar omdat koploper Be Quick 1887 met ruime cijfers Quick Boys versloeg, blijven de Emmenaren met een punt achterstand als tweede geklasseerd.


 

FC Emmen JO19-Hollandia JO19 2-1
FC Emmen onder 19 had geen gemakkelijke middag tegen de bezoekers uit Hoorn. Het slaagde er niet in een overwicht te creëren en toen het halverwege de eerste helft op voorsprong kwam, werd binnen drie minuten de stand al weer gelijk getrokken. De Emmer goal werd fraai uitgespeeld met een hoofdrol voor Raphael Ngendakumana die de bal net voor de achterlijn voortrok op Freddy Quispel die moeiteloos de score opende: 1-0. FC Emmen genoot echter slechts drie minuten van de voorsprong. Een aanval over rechts van Hollandia werd met een lastig diagonaal schot afgerond die doelman Kjell Scherpen nog kon verwerken maar bij de tweede paal werd de bal vervolgens wel ingetikt. In de tweede helft was het wederom hard werken geblazen voor de Emmer formatie, waarin de geschorsten Nande Wielink en Emil Bijlsma ontbraken. Na een goede openingsfase van de gasten kwam FC Emmen na een kwartier weer op voorsprong. Met wederom een hoofdrol voor de rappe Raphael Ngendakumana die deze keer zelf kon verzilveren na voorbereidend werk van de ingevallen Jochem Scholten: 2-1. Coach Bas Sibum had met Kjelt Engbers nog een potentiële basisspeler achter de hand en die mocht een kwartier voor tijd opdraven voor Freddy Quispel. FC Emmen kreeg in het laatste kwartier nog wat kansen met de beste voor Jochem Scholten na aangeven van Raphael Ngendakumana. Scholten zag zijn inzet echter tot hoekschop worden verwerkt.
FC Emmen JO19: Scherpen; Van den Berg, Van Dijk, Berends, Sliedrecht, Deiman, Berends, Hindriks, De Grote (52. Scholten), Quispel (75. Engbers), Scheper.

DSCF3195

Raphael Ngendakumana blonk uit bij FC Emmen JO19.

DSCF3201

Vreugde na de 1-0 van Freddy Quispel (15).

DSCF3209

Lorenzo Hindriks probeert het van afstand.

DSCF3223

Jochem Scholten (tweede van links) zet voor.

SC Heerenveen JO17-FC Emmen JO17 3-2 
SC Heerenveen leek een te nemen horde op weg naar handhaving in de eredivisie, zeker in de tweede helft, maar wederom werden de doelpunten gemakkelijk weggegeven door FC Emmen onder 17. De eerste helft werd redelijk begonnen, met over en weer wat plaagstootjes. In de 26e minuut zette de thuisclub echter de 1-0 op het scorebord. Hierdoor werd het spel bij de Drenten wat onrustiger. Kleine kansjes aan beide zijden, maar gescoord werd er voor de rust niet meer. Na de rust een beter FC Emmen, dat steeds hoger druk zette en daarmee SC Heerenveen in de problemen bracht. In de 48e minuut resulteerde dit in een vrije trap voor de Emmenaren. Deze werd heerlijk binnen geschoten door Aron Timmerman. Een minuut later kwam SC Heerenveen echter alweer op voorsprong door lichtzinnig verdedigen 2-1. Wederom binnen een minuut wist Thijs Dallinga de stand gelijk te trekken, door een strafschop na een handsbal binnen te schieten. Nog een half uur te gaan, dus niets aan de hand. Wederom slecht ingrijpen bracht in de 69e minuut de Friezen door Emil Colding op 3-2. In de ruim tien minuten die overbleven probeerde FC Emmen nog van alles, het resulteerde niet in de verdiende gelijkmaker.
FC Emmen JO17: Haak; Luchies, Timmerman, Verheul (76. De Vries), Scholte; Keen, Aalderink, Dallinga; Margaritha, Zwaagstra (76. Dokter), Osazee

FC Emmen JO13(1)-De Graafschap JO13(1) 1-2
In de JENS Vesting was sprake van een goede eerste twintig minuten van FC Emmen. Dave Funke scoorde met een uitstekende kopbal uit een hoekschop na achttien minuten de 1-0. Deze voorsprong werd niet lang vastgehouden, toen De Graafschap na 26 minuten eveneens uit een hoekschop op 1-1 kwam. Na de rust was het De Graafschap wat het betere van het spel had en FC Emmen werd steeds meer teruggedrongen. Ondanks dat waren er mogelijkheden om er af en toe uit te komen. FC Emmen kreeg echter opnieuw, net als vorige week tegen PEC Zwolle, in de laatste minuut een tegentreffer te verwerken, na slordig balverlies in de eigen zestien meter. Op nieuw waren de druiven zuur en gingen de drie punten mee naar Doetinchem.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Zwaagstra, Funke, Falke, Kuik (Tempelman), Dijkstra (Zeqiri), Zwikker, Ridderbusch, Boer (Nijmeijer), Meijer (Lamberink), Egberts.

Drachtster Boys JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 1-2
Drachtster Boys staat bekend als een stugge ploeg met weinig doelpunten tegen. FC Emmen begon echter goed en bood de thuisclub weinig speelruimte. Zelf kreeg het wat kansjes via Hank Bosch en Mats Kartoidjojo maar die vormden geen probleem voor de Drachtster doelman. In de 20e minuut kwam FC Emmen op voorsprong door Jan Doldersum op aangeven van Janniek Jongsma. De voorsprong duurde maar kort want na slecht uitverdedigen kreeg Drachtster Boys een vrije trap die ineens werd benut voor de 1-1. In de tweede helft kwam Drachtster Boys aanvankelijk sterk voor de dag en was met een schot op de lat ook dichtbij een tweede treffer. FC Emmen kreeg de zaakjes echter weer onder controle en een kwartier voor tijd viel de 1-2. Peter Quispel scoorde de winnende treffer uit een pass van Daan Joesten. Drachtster Boys ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker maar FC Emmen bleef keurig overeind en bracht de overwinning over de streep.
FC Emmen: Jipping; Dogan (Huls), Smid, Jongsma, Scholtens, Bijkerk, Doldersum, Quispel, Kartoidjojo, Jansen (Joesten), Bosch (Sehi).