Terug naar overzicht Terug

Blessure Sander Rozema ernstiger dan gedacht


Sander Rozema gaat dit seizoen niet meer in actie komen. Sterker nog; de aanvoerder van FC Emmen zal hoogstwaarschijnlijk ook de eerste helft van de komende competitie moeten missen. De oorzaak is de operatie aan de voorste kruisband die hem staat te wachten.


Sander Rozema speelde op 30 oktober van het vorig jaar tegen FC Dordrecht zijn laatste wedstrijd. Hij speelde het duel wel uit maar was niet helemaal fit. De weken en maanden daarop werkte hij aan het herstel waarbij ook de mogelijkheid van een operatie wel ter sprake was gekomen. Er werd voor revalideren gekozen en dat leek tot voor kort de goede kant op te gaan. De laatste weken ging het echter moeizamer zodat tot een nieuwe MRI scan werd besloten. Daaruit kwam de vaststelling dat een operatie noodzakelijk was. Gezien de aard van het letsel is een herstelperiode van een maand of negen normaal. Sander Rozema, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, legt zich niet bij de pakken neer en gaat werken aan zijn terugkeer.

rozema2

Sander Rozema (tweede van rechts) loopt op voor de wedstrijd FC Emmen-FC Dordrecht op 30 oktober (Foto: Gerrit Rijkens).