FC Emmen onder 19 nestelt zich op eerste plaats

Het was een puike dag voor FC Emmen onder 19. Door de eigen 2-0 winst op Lelystad ’67 onder 19 en de nederlaag van Be Quick 1887 hebben de Emmenaren voor het eerst de koppositie over genomen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg dus een uitstekend zicht op de titel en promotie naar de eerste divisie.

FC Emmen JO19-Lelystad JO19 2-0
Het spel van de Emmenaren tegen Lelystad ’67 was van matig gehalte. Er werden weinig kansen gecreëerd tegen een stugge tegenstander, aan de andere kant ook weinig mogelijkheden weggegeven. FC Emmen, zonder de geschorste Nande Wielink, kwam zeven minuten voor de pauze op voorsprong. Op een vrije trap kopte Rob Deiman zijn ploeg naar de 1-0.In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig maar in de slofase ging het langzamerhand wat opwaarts. Een kopbal van Levon van Dijk had net de verkeerde richting en een actie van Raphael Ngendakumana had wellicht een strafschop verdiend maar de scheidsrechter was andere mening toegedaan. Intussen was de gepasseerde Kjelt Engbers in het veld gekomen voor Jochem Scholten en dat bracht de beslissing. Met een strak diagonaal schot van net binnen het zestienmeter gebied zorgde hij voor de 2-0.
FC Emmen heeft nu nog de wedstrijden tegen Elinkwijk (29 april, uit) en Volendam RKAV (6 mei, thuis) op het programma staan.
FC Emmen JO19: Scherpen; Van den Berg, Van Dijk, Berends, Hindriks, Bijlsma, Deiman, Scheper (75. De Grote), Ngendakumana, Quispel, Scholten (65. Engbers).

o19 (1)

Lorenzo Hindriks in sprintduel met de assistent-scheidsrechter verwikkeld.

o19 (3)

Levon van Dijk komt het hoogst.

o19 (4)

Raphael Ngendakumana had hier graag een strafschop gehad.

o19 (5)

Kjelt Engbers legt aan voor de 2-0.

Sparta Rotterdam JO17-FC Emmen JO17 2-0
Op tijd al weg voor drie punten tegen Sparta, dat al tweemaal van FC Emmen had verloren. Op het Kasteel en met een heerlijke zon schijnend een prachtig decor om te spelen. Maar bij FC Emmen was het de hele wedstrijd door net niet, terwijl Sparta er echt voor wilde gaan. Daardoor wonnen de Spartanen veel duels en ook de tweede ballen waren vaker voor de Rotterdammers. Tekenend voor de wedstrijd was dat Sparta middels een 13 jarige spits de FC Emmen achterhoede bergen werk bezorgde. Ondanks dat hij fysiek meer dan in orde was, mag dat toch echt niet gebeuren. Hij scoorde dan ook beide doelpunten voor Sparta. In de 40e minuut was het voor de eerste keer raak. In de 75e minuut scoorde hij zijn tweede doelpunt van de dag. Mohamed Sankoh is zijn naam.
FC Emmen JO17: Robin Jalving; Jordy Luchies, Aron Timmerman, Matthijs Verheul, Lesley Osazee; Jelmer Keen (68. Shane Dokter), Bas Aalderink, Ben Scholte (74. Emiel de Vries); Jearl Margaritha, Thijs Dallinga, Luciano Carty.

FC Emmen JO15-De Graafschap JO15 3-4
FC Emmen onder 15 ging de rust in met een 0-3 achterstand. De verdediging van de Emmenaren was niet echt op orde waardoor de gasten uit de Achterhoek redelijk moeiteloos naar een forse voorsprong konden uitlopen. De 0-1 werd uit een strafschop gescoord. In de rust vielen in de kleedkamer van de thuisclub harde woorden met als gevolg dat er een heel ander FC Emmen op de kunstgrasmat stond. Er werd een extra middenvelder ingezet en iedereen vervulde zijn taken opeens zoals het hoorde. De 1-3 kwam op naam van Jeroen Welless na een schot van Bjorn Plaggenborg, Bjorn Klaassens was de fabrikant van de 2-3 toen hij inkopte op een vrije bal van Plaggenborg. Bjorn Plaggenborg zorgde vervolgens zelf voor de gelijkmaker. FC Emmen had in de tweede helft een geweldige inhaalrace volbracht maar kwam uiteindelijk sneu weg toen De Graafschap tien minuten voor het einde nog op 3-4 kwam.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Bjorn Klaassens, De Roo, Gierveld, Dijk, Schuiling, Slor, Draisma (Lie-a-Lien, Meinen), Plaggenborg, Welles.

FC Dordrecht JO14-FC Emmen JO14 4-1

Fc Emmen Jeugdspelers seizoen 2016-2017 Emmen km 5

FC Emmen JO13(1)-FC Twente JO13(1) 2-0
In de eerste helft ging het spel op en neer en werd pas in de 24ste minuut de score geopend. Na een overtreding op Florian Zeqiri in het strafschopgebied schoot Dave Funke de penalty onberispelijk binnen. Deze 1-0 was ook de ruststand. Na de rust was het Florian Zeqiri die na 47 minuten het zestienmetergebied binnendrong en de bevrijdende 2-0 maakte. De 2-0 was ook de eindstand waarmee FC Emmen onder 13 zich zo goed als veilig heeft gespeeld op het hoogste niveau van Nederland.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Zwaagstra, Funke, Zwikker, Falke, Zeqiri, Nijmeijer, Dijkstra (Kartoidjojo), Kuik, Ridderbusch (Lamberink), Egberts.

GVAV Rapiditas JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 2-1
De thuisclub had in de eerste helft meer balbezit maar de goed georganiseerde Emmenaren gaven weinig kansen weg. Zelf kwamen ze ook niet aan kansen toe omdat de spitsen onnauwkeurig werden bediend. Uit de enige kans in de eerste helft scoorde GVAV wel na een onachtzaamheid in de FC Emmen defensie. FC Emmen kwam na rust goed uit de kleedkamer en kreeg meer controle over de wedstrijd. Er kwamen kansjes voor Dardan Sehi, Peter Quispel en Daan Joesten maar een overtreding op Sehi leverde de gelijkmaker op. De toegekende strafschop werd door Jan Doldersum ingeschoten: 1-1. Van beide zijden werd strijd en passie geleverd waardoor het een aantrekkelijk duel werd. De beslissing viel een paar minuten voor het einde in het voordeel van GVAV uit een strafschop die volgens de Emmenaren onterecht was gegeven.
FC Emmen JO13(2): Jipping; Dogan, Smid, Jongsma, Scholtens, Bijkerk, Doldersum, Quispel, Joesten (Bosch), Jansen (Sehi), Bosch (Van Velzen).