FC Emmen onder 19 verliest in eigen huis

Na de bekerwinst op Feyenoord begon FC Emmen vol goede moed aan de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. De thuiswedstrijd tegen Willem ll eindigde echter in een deceptie. De Tilburgers gingen op basis van de tweede helft met een verdiende 3-1 zege naar huis. Ook de eerste helft werd afgesloten met een 0-1 voorsprong voor Willem ll maar dat was een tikkeltje tegen de verhouding. FC Emmen had meer balbezit zonder echter tot een redelijk aantal goede kansen te komen. De 0-1 viel een beetje uit de lucht. De Emmer verdediging inclusief de doelman ging gezamenlijk de fout in waarvan de gasten profiteerden: 0-1. Twee minuten later had het echter 1-1 moeten staan na een dwarrelende kopbal van Ben Scholte. De bal met effect ging via de handen van de doelman over de doellijn maar de scheidsrechter nam het niet waar zodat FC Emmen de gelijkmaker ontging.

Na de pauze kwam bij FC Emmen Bas Aalderink in het veld voor Lars Dijk en het leek de goede kant op te gaan. Joris Adams raakte in de 48e minuut de paal maar Willem ll nam daarna de touwtjes in handen. Het counterde in de 54e minuut naar 0-2 en kort daarop moest doelman Brian Haak redding brengen. In de 65e minuut verkleinde FC Emmen de achterstand door een doelpunt van Lentini Caciano. Verder kwam de thuisclub echter niet. De gasten raakten nog eens de paal en in de 79e minuut werd het zelfs nog 1-3 na een groot misverstand in de Emmer gelederen.

FC Emmen JO19: Haak; Duit, Luchies, Klaassens (83. Slor), Van Leeuwen, Scholte, Dijk (46. Aalderink), Welles, Caciano, Carty, Adams (73.Poulina).